Die Welt: Как бедната България тайно спаси УкрайнаМиналата пролет армията

...
Die Welt: Как бедната България тайно спаси УкрайнаМиналата пролет армията
Коментари Харесай

Вечери новини: България тайно спаси Украйна; Нова тенденция на имотния пазар

Die Welt: Как бедната България скрито избави Украйна
Миналата пролет армията на Украйна изпитваше обезверен дефицит на гориво и боеприпаси от руски диаметър, нужни за борбата с руснаците. Спасението пристигна от непредвидена страна – България. Благодарение на разпокъсаната си вътрешна политика – и проруските пристрастености на огромна част от нейния хайлайф – София се стараеше по време на нашествието да акцентира, че не въоръжава Украйна. Това обаче е била димна завеса, съгласно следствие на немския ежедневник Die Welt, представено от Politico.
Сгради единствено за наематели – нова наклонност, навлизаща в България
Buld To Rent са тип здания, които са издигнати особено за отдаване под наема, а не за продажба. Обикновено те са притежавани от институционални вложители и ръководени от профилирани оператори. Това е относително нова наклонност на жилищния пазар по света, като най-силно публикувана е тя в Обединеното кралство.
България изтегли нов дълг за 3 милиарда лева
Служебното държавно управление на президента Румен Радев излезе на интернационалните пазари още в първите дни на новата година и сполучливо пласира нов дълг в размер на 3 милиарда лева Министерството на финансите продаде 10-годишни облигации, деноминирани в евро, заяви в профила си във Фейсбук Любомир Каримански, консултант на финансовия министър Росица Велкова. Към момента към момента няма публично известие от МФ.
Държавата се похвали с огромен интерес от Съединени американски щати към новия български дълг
Финансовото министерство се похвали с огромен интерес към новата емисия еврооблигации в размер на 1.5 милиарда евро. Общо подаденият размер на поръчките е достигнал 7.3 милиарда евро от 248 вложители, а допустимите поръчки са в размер на 6.6 милиарда евро, или коефициент на презаписване 4.4.
„ Комисията Nexo “: Предизборен трик или късмет за основен спор
С цялостно единогласие, само че не без неизменимите политически пристрастия и внушения, със 190 гласа „ за “, депутатите през днешния ден взеха решение да се сътвори парламентарна комисия по „ случая Nexo “. Целта ѝ е да откри всички обстоятелства и условия към активността на криптокомпанията и обвиняванията против нея във финансови закононарушения, връзки с лица и структури, подкрепящи тероризъм, и спонсорирането на политически партии в България.
Електронното ръководство е икономисало над 300 млн. лева на бизнеса и жителите
Новият портал на Национална агенция за приходите е икономисал почти 100 млн. лева на бизнеса и жителите от своето стартиране досега, както и време, което се равнява на 102 хиляди работни дни. Изчислената сума е на база спестени разноски за труд, като резултатът от тях е стеснен, защото по закон забележителна част от данните за бизнеса в България се подават електронно. Все отново към две трети от тези 100 млн. лева са спестени разноски за бизнеса, а останалите – за жителите.
Министерският съвет утвърди новата си енергийна тактика
Министерският съвет е одобрил новата енергийна тактика „ Българската енергетика – Стратегия ‪2023 – 2053 година ", показана през вчерашния ден от служебния министър на енергетиката Росен Христов. С това решение държавното управление задължава отрасловия министър да показа документа на Народното събрание за утвърждение. Вчера стана ясно, че тактиката ще бъде утвърдена от ГЕРБ и Движение за права и свободи.
През юни България би могла да има медицински хеликоптер
България може да се снабди с медицински хеликоптер, въпреки и чартърен, до юни месец тази година. Две непознати компании – от Словакия и Белгия – са подали предложения в поръчката на държавното сдружение „ Хели Мед Сървиз “ за наем на въздушните коли за спешна помощ. Избран реализатор ще има до 17 февруари, съобщи шефът Георги Гвоздейков.
Индексация 2.0: Втори телеком подвига цените поради инфлацията
Yettel е вторият мобилен оператор, който публично разгласи, че ще поправя нагоре цените на месечните си услуги – откакто по-рано този месец това направи съперникът Vivacom. От А1 разясниха пред Economic.bg, че към момента проучват обстановката и занапред следва да вземат решение.
Кабинетът се съгласи Европейска инвестиционна банка да финансира Летище София с 40 млн. евро
Кабинетът даде единодушието си Европейската капиталова банка (ЕИБ) да даде заем в размер на 40 млн. евро на концесионера на столичното летище – „ СОФ Кънект “. На днешното си съвещание Министерският съвет утвърди директното съглашението сред двете страни, което бе подписано още през април 2021 година
Velocity получи позволение да търси злато в с. Дънгово
Канадската компания Velocity Minerals започва проучвателни действия в вероятно находище на злато в кърджалийското село Дънгово. Компанията е получила утвърждение от Министерството на енергетиката за препоръчаната от нея тригодишна работна стратегия по плана.
България е водач в Европейски Съюз по продажби на нови коли през 2022 година
България e водач по продажби на нови коли в целия Европейски съюз през миналата 2022 година Данните на Европейската асоциация на автомобилните производители (ACEA) демонстрират, че регистрациите са се нараснали с 16.9% на годишна база и няма друга страна с сходен растеж.
Nexo съди паричния регулатор на Каймановите острови
„ Криптобанката “ Nexo съди Паричния орган на Каймановите острови, откакто регулаторът отхвърли заявката на компанията за регистрация като снабдител на услуги за виртуални активи (VASP). Това излиза наяве от правосъден документ, подаден предходната седмица. А новината идва на фона на разразяващия се скандал към нея в родната България.
Лавина от съкращения: Microsoft освобождава хиляди инженери и HR-и
Microsoft Corp възнамерява да редуцира хиляди работни места, предава Reuters. Според информацията се чака да бъдат понижени редиците в отделите за човешки запаси и инженеринг.
Микрочиповете ще станат по-важни от петрола до 50 години
Глoбaлнaтa пoлитиĸa щe бъдe дoминиpaнa пpeз cлeдвaщитe дeceтилeтия oт нaличнocтитe, тъpгoвиятa и инвecтициитe в миĸpoчипoвe. Toвa зaяви пpeд СNN изпълнитeлният диpeĸтop нa Іntеl Πaт Гeлзинджъp, ĸoйтo yчacтвa нa Cвeтoвния иĸoнoмичecĸи фopyм в Дaвoc.

 

Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинвойна в Украйна Кирил Петков военна помощ заможен пазар жилищни парцели жилища чартърен български дълг проект за възобновяване електронно ръководство енергийна тактика медицински хеликоптер индексация индексация на цени телекоми продажби на коли Microsoft Nexo съкращения микрочипове ПоследниНай-четениНакратко 28 Вечери вести: България скрито избави Украйна; Нова наклонност на имотния пазар Компании 36 Рекорден брой планове ще се борят за финансиране от Vivacom Регионален грант Политика 112 „ Комисията Nexo “: Предизборен трик или късмет за основен спор Компании 56 Средно 14 лева седмично пестят клиентите на Lidl с „ Двойно повече на същата цена “ Компании 13176 Един от най-големите производители на ски строи нов цех в България Имоти 5980 Сгради единствено за наематели – нова наклонност, навлизаща в България Хай-тек 5194 Кое е идващото в действителност огромно нещо в технологиите съгласно Бил Гейтс Иновации 4790 Защо Бил Гейтс има вяра и влага в растителното месо? Всички новини18:11 Политика 28 „ Комисията Nexo “: Предизборен трик или късмет за основен дебатОще от НакраткоВиж всичкиВечерни вести: Идея за метростанция сред „ Люлин “ и „ Обеля “; Нова визия за енергетикатаВечерни вести: Европейска комисия не дава очаквания на България за въглищата; Европа се запасява с дизелНовини от седмицата: Третият мандат отива в БСП; Лични карти с чип Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР