Диарията при помераните е често срещан храносмилателен проблем, който може

...
Диарията при помераните е често срещан храносмилателен проблем, който може
Коментари Харесай

Диария при помераните - причини и лечение

Диарията при помераните е постоянно срещан храносмилателен проблем, който може да бъде породен от разнообразни фактори, в това число диетични промени, бактериални инфекции, вируси, паразити и стрес.

Ако не се лекува, диарията на померана може да докара до дехидратация и други съществени здравословни проблеми, тъй че е значимо да разберете аргументите и лекуването на това положение.

Причини за диария при померани

Промени в диетата:

Една от най-честите аргументи за диария при помераните е смяната в диетата. Това може да се случи, в случай че кучето ненадейно премине от един тип храна за померани към различен или в случай че яде храна, която не е позната или не е предопределена за консумация.

Бактериални инфекции:

Бактериалните инфекции също могат да причинят диария при помераните. Това може да се случи, когато кучето погълне нечиста храна или вода или в случай че имунната му система е компрометирана.

Вируси:

Вирусните инфекции, като парвовирус, също могат да причинят диария при помераните. Тези инфекции са мощно заразни и могат бързо да се разпространят от куче на куче.

Паразити:

Чревните паразити, като кръгли червеи, тении и лямблии, също могат да причинят диария при помераните. Тези паразити могат да се предават посредством нечиста храна или вода или посредством пряк контакт със инфектирани изпражнения.

Стрес:

Стресът може също да аргументи диария при померанските кучета. Това може да се случи, в случай че кучето е обезпокоително или уплашено заради промени в околната среда или рутина.

Лечение на диария при померани

Лечението на диария при помераните ще зависи от главната причина за положението. Ако диарията е породена от смяна в диетата, може да е задоволително просто да се върнете към естествената храна при развъждането на померана.

 Померан

Ако диарията е породена от бактериална зараза, кучето ще би трябвало да се лекува с антибиотици. Ветеринарният доктор ще вземе проба от изпражненията на болния померан, с цел да дефинира кой вид бактерии предизвиква инфекцията и ще предпише подобаващия антибиотик.

За вирусни инфекции няма лекуване, само че признаците на кучето могат да бъдат ръководени с поддържащи грижи, като заменяне на електролити и течна терапия.

При диария на кучето, обвързвана с паразити, кучето ще би трябвало да се лекува с обезпаразитяващо средство, с цел да се отстраняват паразитите.

Ако диарията е породена от стрес, ветеринарният доктор може да предложи ограничения за понижаване на безпокойството на кучето, като спокойна и тиха среда, доста отмора и доста позитивно укрепване.

В умозаключение, диарията при померанските кучета може да бъде породена от разнообразни фактори и може да има съществени последици, в случай че не се лекува. Ако подозирате, че вашето померанско куче има диария, значимо е да потърсите ветеринарна помощ допустимо най-скоро, с цел да определите главната причина и да осигурите уместно лекуване.

Вижте още:

- Забранени храни за померани;

- Грижи за възрастен померан;

- Цени и разгласи за померани.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР