Диана Русинова от Европейския център за транспортни политики направи анализ

...
Диана Русинова от Европейския център за транспортни политики направи анализ
Коментари Харесай

От дрон: Експерт с три хипотези за ужаса на АМ Струма СНИМ...

Диана Русинова от Европейския център за транспортни политики направи разбор на фотоси от дрон на пътния сектор на Автомагистрала „ Струма “, където стана злополуката с македонския рейс.

По думите ѝ наложително би трябвало да бъде измерено положението на пътната маркировка в този сектор, както и няколко километра по-назад, с цел да се види дали неналичието ѝ не е объркало водачът и не е довело до това той да не може да следи пътя.



„ Напълно е допустимо знакът за острова да е липсвал или лидерът да не го е видял, или да е задрямал “, позволи специалистът пред bTV.

По думите ѝ от фотосите с дрон доста ясно се вижда по какъв начин се е опитал да излезе от сектора и да стабилизира рейса. След това е последвал ударът в мантинелата.



„ Твърди се, че има гърмеж. Не мога да кажа в кой миг е настъпил той “, добави тя.

Друга фотография демонстрира подложен знак на острова на пътното платно. По думите на Русинова обаче той не е инсталиран вярно, тъй като е подложен доста високо.

„ Трябва да бъде инсталиран ниско долу, с цел да покаже, че точно долу е заплахата “, разясни Диана Русинова.



„ Не съм сигурна, че този знак го е имало и е хубаво да се направи инспекция дали е в останките, тъй като не се вижда “, добави пътният специалист.

Според нея би трябвало да се ревизира и класът на светлоотразителност. По всяка възможност водачът се е объркал, счита Русинова и още веднъж съобщи, че съгласно нея бордюрът е доста висок.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР