Диана Русинова - експерт от Европейския център за транспортни политики,

...
Диана Русинова - експерт от Европейския център за транспортни политики,
Коментари Харесай

Диана Русинова за колчетата, Динко и фалша: Къде е държавата?

Диана Русинова - специалист от Европейския център за транспортни политики, нееднократно е поставяла наболели проблеми, касаещи сигурността на придвижването по българските пътища. Нещо повече - тя директно обвини политиците за високата смъртност по пътищата ни. 

Предлагаме ви следващия пост на специалиста, провокиран още веднъж от множеството произшествия и изгубени човешки животи поради нечия несвършена работа:

" Безопасността на придвижването по пътищата в България е в положение на тежка злополука с голям брой починали и ранени.
Излизаш на пътя, и не знаеш дали ще се прибереш жив или цялостен. В същото време институциите блажено спят и гордо се награждават за триумфите, които са постигнали в региона на БДП.

Не зная кое тъкмо е мотив за горделивост - това, че две години ги молих да сложат колчета по Кресненското дефиле и ме назоваха псевдо специалист, та най-после се наложи да се отрека от личната си концепция, единствено и единствено да стане и да спасим някой различен човешки живот, или пък това, че камионите на един подправен воин се движат в нарушаване на разпоредбите три месеца и никой не го е глобил, никой подари не е схванал?

Добър въпрос и прекомерно подходящ е това къде е страната в действителност? Къде е страната на Автомагистрала Хемус, където години наред не може да се сменят изгнилите знаци преди тунелите Витиня и Ечемишка, толкоз ли не може да проведат една свястна социална поръчка и да сложат пътни знаци с изменящи се известия, отговарящи на нормите и условията и най-много най-малко да оказват помощ на хората да се ориентират?

Къде е страната сред Стара Загора и Ямбол да потърси отговорност за некачественото строителство или на Северната Скростна Тангента? Къде е страната, когато се вършат пешеходни пътеки, които изкарват едвам месец?

Къде е страната, когато по пътищата ни се движат неизправни коли и рискови тежкотоварни камиони? Когато чужденците не съблюдават нито едно предписание, тъй като знаят, че тук може всичко и никой нищо няма да им направи?

Къде е страната, когато би трябвало да купи съоръжение и униформи на полицията, незабавна помощ или пожарната?

Аз персонално се наслушах на оправдания, наслушах се на неистини и подправени пожелания. Сега остава най-сетне някой да се ангажира с проблемите на сигурността и в действителност да направи по този начин, че никой да не умира по пътищата.

Излиза, че в случай че сами не се погрижим за себе си, никой няма да ни обърне внимание, тъй като страната е заета да се награждава за триумфите си, да изяснява какъв брой пари е похарчила и по какъв начин в действителност проблеми няма, единствено на нас по този начин ни си коства.

Съдбата на давещия се е в неговите лични ръце. А следствията за околните на умрелите и починалите при ПТП си е техен проблем, на страната те не й пречат. "
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР