Диана Петкова завърши на осмо място във финала на 50

...
Диана Петкова завърши на осмо място във финала на 50
Коментари Харесай

Четири еврофинала за плувците ни

Диана Петкова приключи на осмо място във финала на 50 м бруст на Европейското състезание по плуване в дребен басейн в Отопени, Румъния. Пловдивчанката не съумя да извърши фантазията си за слизане под 30 секунди, финиширайки за 30,24 сек., с 20 стотни над новия си народен връх, реализиран в полуфиналите. Възпитаничката на Ботко Трендафилов бе предпоследна във финала по стартова реакция, забави се при обръщането и пипането. Европейска шампионка стана Бенедета Пилато (Ит) с 28,86 сек., което е нов връх на еврошампионатите.
Петкова записа най-успешното интернационално съревнование в кариерата си. Студентката в Алабама приключи 6-а в Европа на 100 м съчетано. Тя плува в два финала, четири полуфинала, като реализира следващи национални върхове с участия в съвсем всички вечерни сесии.
23-годишната плувкиня от клуб Спринт Пд изравни по брой влизания (3) във финалите на континентално състезание съгражданката си Нина Рангелова. С най-вече (4) е Екатерина Аврамова, която в края на кариерата си избра да плува за Турция.
Диана Петкова ще пропусне Световното състезание на огромен басейн в Доха, защото ще е ангажирана с университетския си тим Алабама, само че ще гони олимпийска квота.
С четирите финала - двата на Петкова, по един на Петър Мицин (200 м бътерфлай) на Габриела Георгиева (200 м гръб), 8-те полуфинала - един на Калоян Левтеров (на 200 м гръб), както и десетте национални върха, завършилият шампионат е най-успешният в този формат след Ставангер 1994.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР