Диалогът със Съединените щати и НАТО по гаранциите за сигурност

...
Диалогът със Съединените щати и НАТО по гаранциите за сигурност
Коментари Харесай

Путин: Ще има война, ако НАТО приеме Украйна

Диалогът със Съединените щати и НАТО по гаранциите за сигурност не е завършил. Това съобщи съветският президент Владимир Путин след петчасови договаряния нощес в Кремъл с френския му сътрудник Еманюел Макрон.

Русия ще формулира позицията си по получените от Съединените щати и НАТО отговори на първичните си оферти за взаимни гаранции за сигурност и ще я изпрати скоро във Вашингтон и Брюксел, сподели Владимир Путин по време на обща конференция с Макрон.

" Там в действителност има неща, които могат да се разискват. Вярно е, че имат вторичен темперамент, само че въпреки всичко... ", посочи съветският президент.

Путин предизвести, че в случай че Украйна бъде призната в Алианса, то може да се опита да си върне Крим с военни средства и тогава европейските страни в НАТО ще се окажат въвлечени в спор с Русия по силата на член 5 от Вашингтонския контракт:

" Ще възникне военна борба сред Русия и НАТО. Попитах на конференцията предишния път: Нима ще водиме война с НАТО? Искам да попитам и вас. Въпросът има и втора част. Искате ли да воювате с Русия? ", попита Путин.

И двамата водачи се оповестиха за продължение на работата на нормандския формат за цялостно използване на Минските съглашения.

Президентът на Франция е декларирал на собствен ред, че " политиката на отворени порти " е от екзистенциално значение за НАТО, съобщи БНР. Тази заран Макрон отпътува за Киев за среща с украинския президент Володимир Зеленски, след което ще беседва по телефона с Владимир Путин.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР