Диалогът между Съединените щати и Русия за Украйна ще продължи.

...
Диалогът между Съединените щати и Русия за Украйна ще продължи.
Коментари Харесай

След срещата Лавров-Блинкен: Диалогът за Украйна ще продължи

Диалогът сред Съединените щати и Русия за Украйна ще продължи. С тази вяра приключи незабавната среща в Женева сред първите дипломати на двете страни.

Американският държавен секретар дефинира диалога с съветския външен министър като " прям и значителен ". Русия е поискала Съединените щати идната седмица да показват писмени гаранции за сигурност.



Обсъдено е било и настояването на Москва за неразширяване на НАТО на изток.

След срещата Антъни Блинкен повтори позицията на Вашингтон, че Съединените щати ще реагират при всяка експанзия от страна на Русия.



Разговорите продължиха половин час по-малко от плануваните два часа.

" Това не е краят на нашия разговор. Следващата седмица, както Антъни Блинкен акцентира няколко пъти, ще получим писмена реакция. Русия в никакъв случай, на никое място, нито веднъж - посредством формалните си представители - не е заплашвала украинския народ ", сподели Лавров.

" Предложих на господин Лавров, както неведнъж сме заявявали, че в случай че Русия желае да стартира да убеждава света, че няма нападателни планове по отношение на Украйна, като за начало доста добре е да се стартира посредством деескалация, посредством връщане – евакуиране на силите ситуирани по границата с Украйна, както и присъединяване в дипломация и разговор, което направихме през днешния ден ", съобщи след срещата Блинкен.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР