„Диалогът между правителството и бизнесите, свързани с горивата, в асоциациите

...
„Диалогът между правителството и бизнесите, свързани с горивата, в асоциациите
Коментари Харесай

Петков се похвали с най-ниски цени на горивата в цяла Европа, мълчи за въоръжена помощ за Украйна

„ Диалогът сред държавното управление и бизнесите, свързани с горивата, в асоциациите продължава в доста ефикасен разговор “, съобщи Кирил Петков след среща с Петролната и газова асоциация.

По думите му всички знаели, че в случай че желаеме да са ниски цените, макар покачващите се цени в цяла Европа, а в България били най-ниски, се обединили към концепцията, че би трябвало да има разговор и градивни дейности.

Живодар Терзиев разгласи, че интервалът е тежък, само че задачата е, нито един търговец да не си помисля в този сложен интервал да си разрешава прекоремрни надценки. Пазарът пък щял да се следи и от премиера, като имало вяра за по-добри дни. Терзиев разгласи, че никой не се е интересувал от произхода на горивото, а от крайната цена.

Петкон увери, че държавното управление следи цените на международния пазар и по цялата линия на добавената стойност. „ Не сме удовлетворени от тези цени на бензиностанциите, само че все пак сме най-евтината цена “, добави в типичния си жанр Кирил Петков.

„ Това което в този момент говорихме, че всеки един би трябвало да даде своето, и когато приказваме за маржове на облага би трябвало да се види, че са минимално пазарни “, добави още министър председателят.

По мотив оповестения митинг на презвозвачите и високите цени на горивата, той добави, че прави среща за горивата. „ Бях единствения министър председател, който се качи на камионите, освен за качествата на пътя, само че и за горивата. Затова аз персонално съм заангажиран и цялото наше държавно управление, да сме несъмнено, че това което зависи от нас, не от международните пазари го вършим по най-хубавия метод. Това което не се приказва задоволително е, по какъв начин е допустимо ние да сме единствената страна в Европейски Съюз, на която битовите консуматори да не им се качи цената на тока. Как е допустимо българското държавно управление да даде 4 милиарда за помощи за бизнеса за ток, в това число и за бензиностанциите, в това число и да смекчим удара. Днес се изплащат 70 лв. на всички пенсионери и в действителност някак се изгубват тези известия, че имаме най-ниската цена на горивата в Европа. Искрено се надявам, че потребителите ще съумеят да разделят разликата, какво се случва от крайната цена и какво ние вършим като държавно управление да омекотим удара, който се случва в цяла Европа “, съобщи още Петков.

Николай Събев пък работил да има добра връзка с митинга, с цел да не се случи по-неприятния метод.

По думите на Петков пък „ Лукойл “ имали добра и съответна политика спрямо другите.

За понижаване на акциза на горивата не можело да стане, тъй като не било признато от останалите евролидери. Причината е, че техните бюджети не можели да си го разрешат, за разлика от нас. Така Петков не получил схващане, само че за жалост в границите на Европейски Съюз това било невероятно.

Запитан за диалога си с външния министър на Украйна и дали е желана военна помощ от България, Петков по този начин и не даде прецизен отговор. Премиерът се похвали, че е получил благодарности от Кулеба за приема на бежанци, изключително дами и деца. Благодарни били за съответната ни позиция за войната и за помощите, които към този момент сме изпратили.

„ Той персонално сподели, вика: Виждам, че имате рецензия, че може би част от българското общество чака още. Аз персонално съм подготвен да ви покана, тъй като президента Зеленски желае персонално да ви благодари за позицията, която България заема “. Аз персонално се почувствах след тази среща, че всички дейности на българското държавно управление са безусловно съответни “, съобщи Петков.

Темата за оръжията пък той дефинира като футболен мач – напред и обратно. Било значимо, че хората са признателни по тази причина, което към този момент сме създали. „ Защото спрямо другите страни сме създали доста “, акцентира Петков.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР