Диабетиците знаят, че задължително трябва да контролират нивото на захар

...
Диабетиците знаят, че задължително трябва да контролират нивото на захар
Коментари Харесай

Осем симптома, че кръвната ви захар е паднала

Диабетиците знаят, че наложително би трябвало да управляват равнището на захар в кръвта. Но какъв брой постоянно да го мерят? Ниско равнище на захар в кръвта може да възникне, в случай че измъчен от диабет 2-и вид одобри прекомерно доста инсулин. Първите признаци на хипогликемията се усещат по цялото тяло. Дали бихте разпознали тези чувства, в случай че равнището на кръвната захар е паднало?

По данни на английски експерти една от реакциите на организма при хипогликемия е изпотяването; различен симптом е главозамайването.

Това положение може да се прояви и с възприятие за отмалялост и апетит, което пък прави индивида по-раздразнителен, ревлив, обезпокоителен или придирчив.

Хората с ниско равнище на захар в кръвта може да изпитват „ боцкане в устните” или трептене. Другите признаци на хипогликемията включват учестено сърцетуптене и/или бледност, написа zdrave.to.

Запомнете кои 8 телесни реакции алармират за хипогликемия

1. Изпотяване.

2. Чувство на отмалялост.

3. Главозамайване.

4. Чувство на апетит.

5. „ Боцкане” по устните.

6. Треперене.

7. Бързо или учестено сърцетуптене.

8. Бледност.

Ако намаленото равнище на кръвната захар не се лекува, това може да провокира други признаци като:

• замъглено зрение;

• комплицираност или компликация с концентрацията на вниманието;

• сънливост;

• спазми или припадъци;

• загуба на схващане.

Ако хипогликемията възникне по време на сън, можете да се разсъните с нощно главоболие, с възприятие на отмалялост и с влажни от пот чаршафи.

За ниско равнище на кръвната захар се счита индикатор, по-малък от 4 ммол/л, което може да се поправя, в случай че изпиете сладка напитка или похапнете нещичко. Например дребна чаша плодов сок или нещо сладичко. Ако след 10-15 минути се почувствате по-добре, експертите поучават да хапнете въглехидрати с постепенно освобождение. Например филийка самун или тост, 2 бисквитки или чаша краве мляко.

Обикновено не е нужно да търсите здравна помощ, когато се почувствате по-добре. Но след това разкажете на вашия лекуващ доктор, в случай че хипогликемията продължава или пък признаците при ниско равнище на кръвната захар изчезнат.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР