Диабетът и преддиабетът са опасни състояния, които застрашават проблеми със

...
Диабетът и преддиабетът са опасни състояния, които застрашават проблеми със
Коментари Харесай

Правила, които ще ви помогнат да намалите кръвната захар

Диабетът и преддиабетът са рискови положения, които заплашват проблеми със сърцето, зрението, утежняване на бъбреците, нервната система и даже развиването на онкологични болести.

А храната е мощен инструмент за управление на равнищата на кръвната захар или глюкозата.

Здравословният избор може да ви помогне да избегнете предиабет или да намалите възможностите си за развиване на диабет вид 2, съгласно The ​​Washington Post, цитирайки американски здравни специалисти. Ето за какво е значимо хората в риск да следват рекомендациите по какъв начин да останат здрави и да поддържат захарта под надзор.

 

Изберете верните въглехидрати

Пациентите с диабет се опасяват от въглехидратите и се пробват изцяло да ги отстранен от диетата. Не всички въглехидрати обаче са идентични, споделя диетологът Лиза Джоунс. Експертът съветва клиенти с това заболяване от доста години.

Рафинираните брашна, картофите и храните с високо наличие на добавена захар могат бързо да покачат равнищата на кръвната захар и да усилят риска от диабет, съгласно проучване.

Но има зеленчуци, плодове, фасул и пълнозърнести храни, които съдържат здравословни въглехидрати и фибри, които забавят повишението на равнищата на кръвната захар след хранене. Не се получава внезапен скок, което значи, че няма натоварване на панкреаса. Тези храни съдържат флавоноиди и други полифенолни съединения, които също понижават инсулиновата сензитивност.

Отслабнете малко

Излишните килограми усилват риска от развиване на диабет, защото мазнините в мускулните кафези затрудняват усвояването на захарта в кръвта. Според доктор Джоунс даже дребна загуба на тегло има значение. Загубата на едвам 5 до 7 % от телесното тегло към този момент понижава риска от развиване на диабет, сочат данните от изследването.

Яжте здравословни мазнини

Диетологът предлага да замените наситените мазнини, като масло и алено месо, с ненаситени мазнини, като тези в растителните масла, авокадото, ядките и рибата.

Внимавайте с добавките

Хранителните добавки също могат да повлияят на развиването на диабет. Става въпрос за канела, горчив пъпеш, сминдух и магнезий. Производителите постоянно пишат на опаковките, че питателните добавки поддържат здравословни равнища на кръвната захар или са естествено лекарство за диабет. Въпреки това, няма научни доказателства за това, съгласно Националния институт по опазване на здравето.

Диетологът Джоунс поучава да си набавяте тези хранителни субстанции най-вече от храната. Например, прибавете канела към кафе или плодова салата. И не забравяйте да се консултирате с вашия доктор, преди да приемате каквито и да било хранителни добавки.

Избягвайте диабетични закуски

Въпреки че храните, предопределени за намаление на кръвната захар, могат да оказват помощ, те нормално нямат доста здравословен състав. Това включва протеинови екстракти или изолати, доста добавки и заместители на захарта.

Похапването на богати на хранителни субстанции пълнозърнести храни може да помогне за намаление на равнищата на глюкозата. Може да бъде смути от кисело мляко с плодове, авокадо и спанак. Също идеални за бързо повишение на силата са шепа ядки, малко кисело мляко с горски плодове или моркови с фъстъчено масло./Zdrave.to

 

Източник: lifebg.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР