Дезинформацията и фалшивите новини спират ваксинацията срещу коронавирус. Това коментира

...
Дезинформацията и фалшивите новини спират ваксинацията срещу коронавирус. Това коментира
Коментари Харесай

МУ-Плевен: Дезинформацията и фалшивите новини спират ваксинацията срещу COVID-19

Дезинформацията и подправените вести стопират имунизацията против ковид. Това разяснява пред Българска телеграфна агенция проф. доктор Добромир Димитров, ректор на Медицинския университет в Плевен.

„ Трябва да се спре да се дава естрада на хора, които приказват неистини и подвеждат българското общество “, безапелационен бе проф. доктор Димитров. Според него полемиката за изгодите от имунизацията против COVID-19 се организира единствено на територията на България.

„ Никъде по света няма такава тежка полемика с подправени вести за страховете на хората, заплахите при имунизация и преекспониране на страничните резултати “, сподели още ректорът на МУ-Плевен.

По думите му с разкриването на имунизационен пункт университетът се стреми към необятна популяризираща акция за изгодите от имунизирането.

„ Ние сме медицински университет и най-добре разбираме изгодите от имунизирането. От една страна по този метод желаеме да разпространяваме имунизацията измежду нашата общественост, само че и измежду българското общество, с цел да могат повече хора да вземат това отговорно решение да се имунизират “, добави проф. доктор Добромир Димитров.

На територията на висшето учебно заведение отвори порти имунизационен пункт. Той е позициониран навън, пред постройката на Факултет „ Фармация “, с работно време 10:00 - 14:00 ч. Там се правят и бързи антигенни проби на студенти и преподаватели. Целта е да се поддържа настоящ указател на имунизираните, както и на позитивните за COVID-19 лица, за които ще се уведомява РЗИ.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР