Дейвид Смит е британски журналист и автор в областта на

...
Дейвид Смит е британски журналист и автор в областта на
Коментари Харесай

Икономическият журналист Дейвид Смит: Кризата и шокът в цените ще премине до догодина


Дейвид Смит е английски публицист и създател в региона на стопанската система. Учил е в университета в Кардиф, както и в Оксфорд. Кариерата му стартира като стопански кореспондент в " Лойдс Банк ". По-късно се причислява към " Now!magazine. От 89 година става редактор в отдел " стопанска система " към изданието " Сънди Таймс " От 2016 година води и своя седмична графа.

Преподава в университетите в Кардиф и в Нотингам. Носител е на доста награди, измежду които и премията " Харолд Уинкод " за стопански публицист на годината. Автор на книгите " Години на неустойчивост. Какво следва " и " Нещо ще се случи ". Най-новата му книга " Безплатен обяд: елементарно разбираема стопанска система " излезе преди няколко седмици. За инфлацията, цените и парите. Ексклузивно - Роуминг от Лондон.

- Преди всичко, добре пристигнали и благодаря за присъединяване!
- Удоволствието е мое!

- Според вашия фолклор, най-любимата тематика на британците на вечерното празненство са цените на жилищата. Е, дойдохме си на думата. Намаляването на налога, изискуем при покупката на жилища, и ниската рента по заемите доведоха до всеобщ взрив на цените. Вижда ли се краят?

- Да, има непредвиден взрив на цените на пазарите в Обедненото кралство, а и навсякъде през последните години. Това беше ненадейно. Когато пристигна пандемията, всички чакаха криза и намаляване на цените на жилищата, само че това е най-необичайният взрив на цените на жилища. Както споменахте, понижените лихви, дружно с данъчните облекчения за пазара на парцели в действителност докара до извънреден растеж на цените. Трябва да отбележа, че откогато го написах в книгата, други тематики пристигнаха на дневен ред – Брекзит да вземем за пример е доста обсъждана тематика в Обединеното кралство и в последно време, несъмнено, приказваме доста за съветската инвазия в Украйна и неустойчивостта на международната стопанска система.

Цялото изявление гледайте в

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР