Дейвид Хъдълстоун няма да участва на европейското първенство по спортна

...
Дейвид Хъдълстоун няма да участва на европейското първенство по спортна
Коментари Харесай

Контузия вади Дейвид Хъдълстоун от отбора за европейското в Глазгоу



Дейвид Хъдълстоун няма да взе участие на европейското състезание по спортна гимнастика в Глазгоу. Разкъсване на огромната глава на бицепса е повода надареният ни гимнастик да отпадне състава на младежкия ни отбор. Травмата е получена по време на подготвителния лагер, на който Дейвид беше изпратен от управлението на Българската федерация по спортна гимнастика в Москва.

„ Подготовката потегли доста добре първоначално. Първите два дни се вработи, съумя да влезе в кондиция. На третия ден получи травмата. За мен това е остаряла контузия, която сега си е намерила мястото и се получи срив на мускулатурата. Получи се скъсване на огромната глава на бицепса, което го докара до некадърност да продължи тренировките, а имахме още два дни. Докторите, масажистите и иглотерапевтите там поставиха всички старания да ни оказват помощ. Когато се прибрахме в България  и направихме консултацията с доктор се оказа, че нещата са доста по-сериозни и няма по какъв начин да взе участие на европейското състезание. “, изясни персоналният треньор на Дейвид Дамян Игнатов.

„ Лагерът в Москва беше потребен, тъй като той видя, че е конкурентоспособен на всички тези гимнастици там. За нас беше по-важно да забележим методите на работа на руснаците. Те имат доста точна организация за работа, която при нас липсва. Това ни пречи “, приключи Игнатов.

В проектите на Дейвид не влиза възобновяване посредством интервенция.

„ Ще се церя без интервенция, тъй като съм виждал гимнастици след такава намеса да си потеглят от залата и да завършват с кариерите си. Не знам дали ще съумея да се възстановя до първото международно състезание, което е отборно, само че за мторото мисля, че ще съм там където желая “, добави Хъдълстоун.

„ Лагерът в Москва ми даде мотивация. Изобщо не падам под тяхното равнище. Даже в някои случай съм по-добър. Единственият апарат, където може да ме бият е на кон с гривни. Взех си поука от тях, тъй като те вършат извършения, които ние не вършим тук. Това, което запомних от тях, значимите неща, ще ги употребявам за напред “, изясни още състезателя.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР