Дейвид Бодил, който бе задържан в плевенското село Любеново, ще

...
Дейвид Бодил, който бе задържан в плевенското село Любеново, ще
Коментари Харесай

Дейвид Бодил ще бъде екстрадиран за Великобритания

Дейвид Бодил, който бе арестуван в плевенското село Любеново, ще бъде екстрадиран за Англия. Това реши състав на Окръжния съд в Плевен, заяви Ина Минкова от Съдебната палата. 

 

Българска телеграфна агенция напомня, че в намерено правосъдно съвещание по делото, провело се на 12 януари, 28-годишният Бодил даде единодушието си да бъде екстрадиран в Кралство Англия. " Срокът, в който това единодушие можеше да бъде оттеглено, е изминал в среднощ на 16 януари. Бодил не се е възползвал от това свое право ", акцентира Минкова.

 

" В издадената Заповед за арест от съд във Англия е посочено, че макар че на мъжа са повдигнати обвинявания за четири спомагателни закононарушения, те няма да бъдат включени и по отношение на него няма да се води наказателно произвеждане за тях ", добави Минкова. Срещу Бодил ще се води наказателно произвеждане единствено за владеене на взривни субстанции по Закона за взривните субстанции от 1883 година, за което е планувано наказване " пожизнен затвор ".

 

В решението от през днешния ден на съда в Плевен се показва, че не са налице учредения за отвод от осъществяване на Европейската заповед за арест и позволява осъществяването ѝ посредством предаването на Дейвид Бодил на искащата страна. 

 

Дотогава британецът остава в ареста.

 

Решението на Плевенския областен съд е дефинитивно и не предстои на обжалване и митинг.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР