Действията на вътрешния министър Бойко Рашков са политически, уронват престижа

...
Действията на вътрешния министър Бойко Рашков са политически, уронват престижа
Коментари Харесай

Прокуратурата за сигнала на Рашков: Политически акт без правна аргументация

Действията на вътрешния министър Бойко Рашков са политически, уронват престижа на правосъдната власт и водят до опълчване на институциите. Това разгласи Сийка Милева – представител на основния прокурор, по време на малко изказване за медиите в Съдебната палата. Повод за думите ѝ стана сигналът на Рашков против обвинител №1 Иван Гешев, който първо беше импортиран в следствието, а по-късно Национална следствена служба го трансферира на спецпрокуратурата.

Милева означи, че доцент по право като Бойко Рашков би следвало да знае, че следствието на магистрати е от компетенцията на Софийската градска прокуратура или на Специализираната прокуратура според от твърдените обстоятелства и условия.



„ Отново сме очевидци на следващия политически акт без каквато и да било правна обосновка, който цели да урони престижа на правосъдната власт. Европейските полезности като върховенството на правото и разделянето на управляващите не се зачитат от представителите на изпълнителната власт “, съобщи още тя.

По думите ѝ в случай че сигналът съдържа обстоятелствата, които Висш съдебен съвет разиска преди да дефинира като неприемливо настояването за освобождението на Иван Гешев, то те са „ потвърдени като правно несъстоятелни “.

„ Единственият резултат е опълчване на институциите и уронване на престижа на прокуратурата “, акцентира говорителката на Иван Гешев, като в края на изказването си означи, че „ цената ще бъде платена от българските жители “.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР