„Действията на служебния министър на правосъдието е част от похода

...
„Действията на служебния министър на правосъдието е част от похода
Коментари Харесай

Иван Тотев: Правят се внушения, служебното правителство продължава с риториката си антиГЕРБ

„ Действията на служебния министър на правораздаването е част от похода му против основния прокурор. Той продължава единствената позната реторика на служебния кабинет, а точно да се хвърлят някакви полуфакти, които да са ориентирани против хора от управлението на ГЕРБ”, сподели Иван Тотев във връзка трите прекъснати производства на спецпрокуратурата, които бяха импортирани във Военновъздушни сили от правосъдния министър Иван Демерджиев.

По думите на Тотев, който е член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ, цялата тематика основава внушения. Навсякъде в България и общините има стартирани следствия и досъдебни производства, както са прекъснати, което е нещо обикновено в правосъдния живот.

Той не схваща за какво министърът, който също е от Пловдив, е внесъл във Висш съдебен съвет тъкмо съответните обвинявания против него, които бяха прекъснати, а десетки други, които са имали същата орис не са били във въпросната директория към Висш съдебен съвет.

“Всички пловдивски и национални медии следяха делото за Зоопарка. То бе връщано два пъти от разнообразни инстанции и се влачи 5 години.Бе в пловдивския съд, по-късно в профилираният, в последна сметка – не се откри нищо”, сподели Тотев и подсети, че едно произвеждане се приключва, когато няма доказателство за осъществено закононарушение.

Другото две производства са свързани с „ Чистота” и „ Траурни дейности”. Двете ОП-та са изразходили средства от отчисленията за отпадъците за разчистване на траурния парк, както и за обезщетение за потърпевш чиновник.

„ В случая има административна неточност, парите са общински, просто тогава е трябвало да минат през други пера. За съответните нарушавания има инспекция от АДФИ”, сподели Тотев.

Последното обвиняване е обвързвано с градския превоз, на една от редицата инспекции, които са правени там. Тотев обърна внимание, че прекратените производства са от четирима разнообразни прокурори, а не от един.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР