Действията на Русия в космоса не пречат на работата на

...
Действията на Русия в космоса не пречат на работата на
Коментари Харесай

Русия обвини САЩ в опит да дискредитира дейността ѝ в Космоса

Действията на Русия в космоса не пречат на работата на задгранични спътници. Това оповестиха от съветското външно министерство, представени от съветските медии.

Така съветското външно ведомство разяснява обвиняванията на началника на военновъздушните сили на Съединени американски щати Барбара Барет и командира на американските галактически сили Джон Реймънд по адрес на Москва в създаването и тестването на наземни и галактически основани противосателитни оръжия.

В обява на уеб страницата на съветското външно министерство се акцентира, че Вашингтон се опитвал да показа обстановката в изкривена форма, с цел да отклони вниманието от действителни закани, да обоснове стъпките си за разполагане на оръжия в космоса и да получи в допълнение финансиране за тези цели.

"Ние преглеждаме тази офанзива като част от пропагандна акция, инициирана от Вашингтон за дискредитиране на съветските галактически действия и нашите начинания за попречване на конкуренция във въоръжаването в космоса ", разясниха от министерството на външните работи на Русия.

Оттам подчертаха, че дейностите на Русия в космоса нямали конфронтационен темперамент и били в сходство с интернационалното право, в това число базовия контракт за галактическото пространство от 1967 година

Руското външно министерство означи, че Русия давала приоритет на недискриминационното потребление и проучване на космоса извънредно за мирни цели и това се потвърждавало от самодейностите, насърчавани от Москва с необятната поддръжка на страни съидейници в тази област.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР