Действията на ръководителя на частната руска армия Вагнер изиграла значителна

...
Действията на ръководителя на частната руска армия Вагнер изиграла значителна
Коментари Харесай

Керемедчиев: Пригожин не желае да сваля Путин

Действията на ръководителя на частната съветска войска " Вагнер " изиграла забележителна роля в съветската атака в Украйна, само че която във вчерашния ден на военното министерство на РФ, не са за свалянето на президента Владимир Путин. Това разяснява пред bTV интернационалният специалист и някогашен заместник-външен министър Милен Керемедчиев.

" Действията на " Вагнер " са ориентирани не към Путин, а към военния министър Шойгу, към ген. Герасимов, който управлява армията. Така че по-скоро тук приказваме за един тежък вътрешен спор. Да, Пригожин може да направи доста бели, тъй като има под командването си 20-25 хиляди бойци, знаете по какъв начин бяха набрани (част от тях са някогашни пандизчии - бел.ред.). Отделно има и към 25 хиляди наемници на " Вагнер ", ситуирани в Сирия и Африка, те също може да бъдат мобилизирани и докарани до Русия. Но той няма опция да направи по-сериозен пробив, тъй като му липсва авиация, липсва му по-тежко въоръжение. Но в случай че се стигне до сблъскване с съветската войска, може да се стигне до тежки провали и даже цивилни жертви ", уточни специалистът.

" Вагнер " е най-голямата, само че не единствената частна съветска военна компания, която се употребява от Москва в интервенции, в които Путин не желае директна интервенция на формалната войска - да вземем за пример дадени интервенции в Сирия обратно във времето. Това, което разграничава обаче водачът й Пригожин, е специфичното отношение към него от страна на Кремъл, чието управление делегира точно на " Вагнер "  за да не се постанова нова готовност и с цел да не се повишава общественото напрежение, означи Керемедчиев.

" Оттам стартира спорът с армията, тъй като има една дата - 1 юли, която е поставил Путин като период всички частни армии да сложат оръжие и да се причислят към формалната съветска войска. Нещо, което Пригожин с цялата власт и мощ, която му бе дадена в последните години, не желае да направи. "

В последна сметка, счита Керемедчиев, напрежението непроменяемо ще повлияе на съветската самодейност в Украйна, тъй като " Вагнер " до момента бе значима част от нашествието, а при по този начин стеклите се условия може би ще се наложи и изваждане на сили на постоянната войска от фронта и изпращането им навътре в страната.
 ТАСС: Обновена
ТАСС: " Вагнер " обкръжава щаба на армията в Ростов на Дон

Кметът на Москва разгласи ограничения за битка с тероризма
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР