Действията на група за измами, компютърни престъпления и пране на

...
Действията на група за измами, компютърни престъпления и пране на
Коментари Харесай

Разпити и изземвания у нас заради мегаизмама за милиони по цял свят

Действията на група за измами, компютърни закононарушения и пране на пари се проверяват в София от Специализираната прокуратура в границите на огромна акция, почнала на територията на Израел.

В „ Студентски град “ на 30 юли т.г. да били осъществени претърсвания и изземвания на документи, компютри, флаш памети и други. Разпитани са 7 индивида, измежду които двама непрекъснато пребиваващия чужденци.

Действията на прокуратурата са в осъществяване на Молба за правна помощ, издадена от Служба на държавния прокурор - Йерусалим.

Събраните по досъдебното произвеждане доказателства сочат, че участници в незаконното съдружие привличали хора от разнообразни континенти да влагат в просперираща онлайн капиталова платформа, парите обаче били превеждани от тях по сметки на финансови мулета на групата.

Става дума за схеми с т.нар „ бинарни варианти “, при които на процедура трейдърите залагат дали в границите на избран интервал цената на даден актив ще доближи съответно равнище. Това единствено по себе си е рисково начинание, само че, също така, подправени платформи непосредствено крадат парите на записалите се и по-късно изчезват – сходно на пирамидите.

че в еврейската страна са основани огромна част от измамниците с бинарни варианти, като те управляват схемите посредством мрежи от свързани компании, колцентрове и медиатори, разпръснати из Европа, в това число и в България.

Мишена нормално са заможни хора на над 50-годишна възраст, които биват подвеждани през телефонни позвънявания и електронни известия от сътрудниците на измамниците с изказвания, че, да вземем за пример, милиардери като Джак Ма и Бил Гейтс също търгуват през дадената платформа.

Първоначално потребителите записват извънредно висока рентабилност, което им дава убеденост да влагат още и още пари… до момента в който в един миг акаунтът им не се оказва опразнен. Учтивите и постоянно подготвени да оказват помощ сътрудници в това време приключват връзката.

През май у нас към този момент имаше акция и арести по отношение на сходна незаконна група, която е имала колцентър у нас. Дни преди акцията в „ Студентски град “ спецпрокуратурата е работила и по още едно сходно следствие, водено обаче в Германия.

Бинарните варианти са противозаконни в Израел от 2017 година, само че досега на процедура няма неоправдателни присъди, макар мащабите на незаконната промишленост. Според информация на „ Таймс ъф Израел “ в страната са заведени искове от десетки жертви на измамниците от на процедура всички краища на света – в това число Австралия, Азербайджан, Англия, Германия, Индия, Ирландия, Италия, Малайзия, Норвегия, Съединени американски щати, Сингапур, Швейцария, Швеция и др.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР