Действията на американските власти могат да бъдат сметнати за успешни,

...
Действията на американските власти могат да бъдат сметнати за успешни,
Коментари Харесай

Тръмп: Ще е успех, ако жертвите в САЩ са под 200 000 души

 Действията на американските управляващи могат да бъдат сметнати за сполучливи, в случай че броят на жертвите на новия ковид е под 200 000 души. Това съобщи на конференция в Белия дом американският президент Доналд Тръмп, предадоха международните организации.

" Помислете за тази численост: 2,2 милиона души можеха да загинат, в случай че не бяхме създали нищо ", разяснява Тръмп.

" Ако можем да понижим този индикатор до 200 000 души, то, колкото и да е ужасна тази цифра, ще значи, че всички ние сме си свършили добре работата ", сподели Тръмп.

По-рано денем ръководителят на Националния институт за алергии и инфекциозни болести Антъни Фаучи сподели, че е допустимо броят на умрелите в страната да се окаже сред 100 и 200 хиляди души. Фаучи уточни, че в последна сметка в Съединени американски щати евентуално ще има милиони, инфектирани с новия ковид.

Според данни на университета Джонс Хопкинс инфектираните в Съединени американски щати са над 140 000, а умрелите - близо 2500.

Тръмп разгласи в неделя удължаване на федералната рекомендация за доброволна обществена изолация с още един месец - до края на април, макар че наскоро съобщи предпочитание ограничаващите ограничения да останат в действие най-късно до католическия Великден, който тази година е на 12 април.

Обявеният в началото 15-дневен интервал на обществена изолираност изтича през днешния ден. Федералните инструкции предлагат да се заобикалят събирания на доста хора на едно място, а възрастните и хората със здравословни проблеми да си стоят вкъщи. Американците са призовани да работят от у дома и да заобикалят заведения за хранене, питейни заведения, несъществени пътувания и пазарувания. На доста места на локално ниво са въведени по-строги ограничавания за обществените контакти и напредването, отбелязва АП.

Също по този начин Доналд Тръмп съобщи, че е подготвен да си направи втори тест за ковид, само че добави, че няма признаците, присъщи за заболяването, предадоха Ройтерс и ТАСС.

На конференция в Белия дом Тръмп бе запитан дали си е правил втори тест за ковид и дали е подготвен да го направи. " Не, към този момент не съм си правил, само че мисля, че ще го направя, в случай че е належащо ", отговори американският президент.

" Нямам никакви признаци, не забелязахте ли, че не ми е запушен носът, нищо такова, нали? До момента не е имало нищо такова ", уточни Тръмп.

Президентът напомни рекомендацията на лекарите да се вършат проби, единствено в случай че се следят присъщите признаци за заболяването. Тръмп бе подложен на тест на 14 март. На идващия ден неговият персонален доктор заяви, че резултатът от теста е негативен.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР