Действията на американската страна с убийството на генерал Сюлеймани се

...
Действията на американската страна с убийството на генерал Сюлеймани се
Коментари Харесай

Бивш министър предупреди за голяма опасност заради напрежението в Близкия изток

Действията на американската страна с убийството на военачалник Сюлеймани се преглеждат в два подтекста – доколко може да се извърши такава офанзива от страната, която упорства за господство на закона. Това е нарушаване на интернационалното право, разяснява пред Нова телевизия някогашният вътрешен министър и ръководител на ДАНС Цветлин Йовчев.

"Реакцията на доста страни беше красноречива. Имаше доста дипломатически совалки, които доведоха до потушаване на напрежението и не се стигна до ескалация. Вторият подтекст е – какво реализира тази офанзива? Дали сигурността е по-голяма? Въпросът в този момент е по какъв начин ще вървят процесите в Близкия изток ", добави той.

"Иран явно разполага с оръжие, което е опасност. Ударите по американските бази бяха проява на мощ. Всичко беше изпълнено под паника. Свалиха аероплан. Започнаха да стрелят по всичко, което видят ", сподели още Цветлин Йовчев.

Той добави, че напрежението в Близкия изток е причина за нова мигрантска вълна към Европа. Твърде е допустимо и Сирия да бъде наранена.

"Влиянието на Иран в шиитските общности е доста огромно. Възможно е и други страни в района да се дестибилизират. Сигурността на България зависи от НАТО ", разясни Йовчев.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР