Действията на администрацията на САЩ могат да предизвикат хаос на

...
Действията на администрацията на САЩ могат да предизвикат хаос на
Коментари Харесай

Япония се опасява от хаос в световната търговия заради САЩ

Действията на администрацията на Съединени американски щати могат да провокират безпорядък на международните пазари , съобщи на конференция в Токио Йосихиде Суга от кабинета на премиера на страната.

„ Въвежданите от администрацията на Съединени американски щати необятни ограничения за ограничение на търговията заплашват да породят безпорядък на международните пазари. Те провокират огромно страдание, защото неизбежно ще окажат огромно влияние върху японо-американското икономическо съдействие и цялата система на многостранната международна търговия, основаваща се на разпоредбите на Световната комерсиална организация (СТО)”, сподели Суга, представен от БГНЕС.

По неговите думи министър председателят на Япония Шиндзо Абе има желание да осведоми американската администрация за позицията на Токио по време на идната си аудиенция в Съединени американски щати и на срущата на върха на Г7 в Канада. „ Упорито ще влияем на Съединени американски щати в съдействие с Европейски Съюз, Канада и други заинтригувани страни “, добави Суга.

По-рано вицепремиерът и министър на финансите на Япония Таро Асо съобщи, че Токио преглежда опцията да оспори в СТО пълномощията на въведените от Съединени американски щати мита за вноса на стомана и алуминий. Решението на Вашингтон беше подложено на сериозна рецензия на преди малко приключилото заседание на министрите на финансите и шефовете на централните банки на страните от „ огромната седморка “ в Канада. На съвещанието Съединените щати на процедура се оказаха в изолираност.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР