Действително ситуацията е безпрецедентна, но Министерството на правосъдието действа изцяло

...
Действително ситуацията е безпрецедентна, но Министерството на правосъдието действа изцяло
Коментари Харесай

Крум Зарков: Поемам отговорност за охраната на Сарафов. Ситуацията е безпрецедентна

" Действително обстановката е невиждана, само че Министерството на правораздаването работи напълно и единствено в границите на закона. Тук не става дума за застрашени очевидци, а за застрашени магистрати ", сподели служебният министър на правораздаването Крум Зарков от парламентарната естрада по отношение на проблема Гешев-Сарафов.

" Има две хипотези за даването на защита. Едната е при условия на необходимост, която и аз приложих, откакто освен чух изказването на Борислав Сарафов, шеф на Националната следствена работа (НСлС), само че и той документално изиска от нас по съответния ред. Ние не сме сезирани по тв приемника ", сподели Зарков.

Той изясни, че при неотложни случаи защитата се обезпечава неотложно от ръководителя на съответното териториално звено на Главна дирекция " Охрана ", в чийто регион работи или живее застрашеното лице въз основа на заповед на основния шеф на ГДО, като в тези случаи се уведомява министъра на правораздаването и се подхваща процедурата по тази директива. „ Аз бях известен и одобрих това предложение на експертите да сложим господин Сарафов под защита на 15 май, понеделник “, заяви Зарков.

Министърът уточни, че Борислав Сарафов е с съответна защита.

" Това не значи, че нито одобряваме, нито отхвърляме неговите изказвания. В този случай беше належащо да се сложи защита. Поемам отговорността за това ", посочи Зарков.

" Имайки поради, че неотдавна избухна бомба до колата на основния прокурор, би трябвало да се вземат съответни ограничения, добави Зарков. Той отхвърли да даде повече детайлности за защитата на Сарафов ", мотивирайки се със опазване на неговата сигурност.

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!     

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР