Действащият турски президент Реджеп Тайип Ердоган печели 50,9 процента от

...
Действащият турски президент Реджеп Тайип Ердоган печели 50,9 процента от
Коментари Харесай

Ердоган води в първия тур след преброяване на 75 процента от бюлетините

Действащият турски президент Реджеп Тайип Ердоган печели 50,9 % от гласовете след обработка на бюлетините от съвсем 75 % от урните, оповестява Анадолската организация.

Според получените данни повече от 43 % от гласоподавателите са дали своят вот за главния му противник Кемал Кълъчдароглу.

Имайте поради, че данните се трансформират от време на време.

В същото време Републиканската национална партия, която се оглавява от Кълъчдароглу, счита, че техният претендент води с 47,42 % от гласовете, до момента в който Ердоган по техни данни печели 46,8 %.

На 14 май в Турция се организираха президентски и парламентарни избори. Има трима претенденти за президентския пост: актуалният президент, 69-годишният Реджеп Тайип Ердоган , е единственият претендент от Републиканския алианс, 74-годишният Кемал Кълъчдароглу, от опозиционния Народен алианс, и 55-годишният Синан Оган, от алианса Ата. Четвъртият претендент, водачът на партията Мемлекет Мухарем Индже , отдръпна кандидатурата си три дни преди изборите.

Висшият изборен съвет на Турция (YSK) даде обещание да разгласи предварителните резултати през нощта. Окончателните резултати би трябвало да бъдат оповестени на 19 май в формалния вестник.



Подпишете се за референдума за " Мир и Суверенитет " на https://narodna.me/ 

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР