Действащият световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън беше категоричен

...
Действащият световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън беше категоричен
Коментари Харесай

Дори препасан с рекорд, Хамилтън обяви уикенда за бедствие

Действащият международен първенец във Формула 1 Люис Хамилтън беше безапелационен в оценката си за целия уикенд след края китайското Гран При. Макар че британецът сложи връх за най-вече следващи завършвания в зоната на точките, той разказа сполетялото и него и тима му с една дума – „ бедствие”.

Дани Рикиардо победи в лудата китайска конкуренция

Мерцедес загуби съботната подготовка по безапелационен метод, изоставайки на половин секунда зад двете Ферарита. Хамилтън потегли четвърти и приключи на същата позиция, с което редуцира ненапълно изоставането си по отношение на водача в класирането Себастиан Фетел (Ферари). Германският водач на „ скудерията” движеше трети десетина обиколки преди края, като конфликт с Макс Ферстапен от Ред Бул коства загуба на доста позиции. В последна сметка Фетел приключи 8-и.

Сега задатъкът му пред Хамилтън към този момент е единствено 9 точки, само че пък 33-годишният британец към този момент 6 следващи старта няма победа. Това е най-дългата му сходна серия от 2013 година насам. Със извоюваните през днешния ден 12 пункта Люис записа нов връх за най-вече следващи финиша в зоната на точките – 28. Предишното върхово достижение се държеше от Кими Райконен (постигнато в интервала 2012-2013 година).

Шефът на Ред Бул: Младият Фетел вършеше същите неща като Макс

„ Днес се намирахме в ничия земя”, заключи Хамилтън. „ Нямах никакво движение, тъй че просто се пробвах да удържа това, с което разполагах. Бях постави по-старите гуми и животът им изтичаше.”

„ Не съм доста сигурен по какъв начин виждам шампионата. Очевидно ни чака тежка борба. Това не се отнася единствено до мен, а и за Мерцедес като тим. Не се представяме на равнище. Вчерашният и днешният ден бяха злополучие за мен, тъй че би трябвало да се поправям и да се върна към нормалното си показване, другояче пожертвам да изпусна още скъпи точки.”

„ Благодарен съм за случаите по трасето пред мен, тъй като те ни оставиха в битката”, добави Хамилтън. „ Беше явно, че в Китай не бяхме най-бързите. От Мелбърн насам представянето ни спада, в този момент стана още по-очевидно.”

„ Към момента сме вторият, може би третият най-бърз отбор. Трябва да има усъвършенствания, това не наподобява чак толкоз невъзможно”, приключи Хамилтън.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР