Дейността в две от най-големите акушеро-гинекологични болници у нас Майчин

...
Дейността в две от най-големите акушеро-гинекологични болници у нас Майчин
Коментари Харесай

„Майчин дом“ под всякаква критика! Лекари без договори извършват операции, а от 20 години насам…

Дейността в две от най-големите акушеро-гинекологични лечебни заведения у нас „ Майчин дом “ и АГ болница „ Света София “ не е изключително ефикасна. Най-честите нарушавания при лечебните заведения са свързани с публични поръчки. Това разяснява ръководителят на Сметната палата Цветан Цветков в студиото на „ Тази заран “ по bTV във връзка инспекциите на лечебните заведения.

„ Нарушенията в лечебните заведения са такива, които не могат да застрашат живота на хората “, разяснява той. По думите му е належащо е да се работи за по-качествени услуги и по-нови технологии, като в „ Майчин дом “ би трябвало да се купи нова инсталация.

В последните 20 години не са осъществени никакви поправки в Майчин дом на материално-техническата база. Ако има такива, то те са козметични, счита Цветков. Друго нарушаване при лечебните заведения е, че част от интервенциите са осъществявани от лекари, които нямат трудов контракт. Това не основава риск за пациентите, а става дума единствено за нарушаване на споразуменитето. „ В една от лечебните заведения доктор е направил 500 интервенции. Не може едни да са толкоз натоварени, а други не “, разяснява Цветков.
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР