Дейността на Военен съюз - Българско народно опълчение Шипка е

...
Дейността на Военен съюз - Българско народно опълчение Шипка е
Коментари Харесай

Гешев: Паравоенната организация Шипка е прокарвала руски интереси

Дейността на Военен съюз - Българско национално опълчение " Шипка " е притеснителна за националната ни сигурност и е обвързвана с пробутване на " зловредно съветско въздействие " в България, сподели във Велико Търново основният прокурор Иван Гешев.

Софийска градска прокуратура се е самосезирала и са упълномощили инспекция на ДАНС с оглед вероятно събиране на данни за закононарушения срещу републиката. " Става въпрос за догатки за активност, която опонира освен с българското законодателство и Конституция. Да кажа в резюме - активност, която дори пази непознати национални ползи. Това най-малко ми е известно на мен ", разяснява Гешев.

Главният прокурор допусна, че са имали и други сигнали против паравоенната организация. При предходния основен прокурор са правени други инспекции и е направено искане да се заличи регистрацията на това съдружие, спомни си Иван Гешев.

" Ние сега сме част от европейското семейство, пазиме ползите на Европейски Съюз и на нашите евроатлантически сътрудници, не можем да допуснем зловредно съветско въздействие в България и съответни дейности, които уронват националния интерес и този на нашите евроатлантически сътрудници ", добави основният прокурор. Той дефинира дейностите на паравоенната огранизация " Шипка " като притеснителни за българската национална сигурност и ползите на европейското семейство.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР