Девин ще бъде домакин на VII-то издание на Фолклорния фестивал

...
Девин ще бъде домакин на VII-то издание на Фолклорния фестивал
Коментари Харесай

Девин ще бъде домакин на VII-то издание на Фолклорния фестивал Девин денс фест

Девин ще бъде хазаин на VII-то издание на Фолклорния фестивал " Девин денс фест ". Събитието ще се организира на 24 юни, събота от 11.00 часа на площад " Игор Юруков ", на сцената пред Културен дом.

В него присъединяване ще вземат 350 танцьора от 12 състава, сред които има представители на София, Монтана, Кърджали, Пирдоп, Асеновград, Лъки и района, прецизира Снежана Банкатева - ръководител на Народно читалище " Родопска култура 1923 " - Девин.

Фестивалът, който поради пандемията не се е провеждал през последните три години ще започва с дефиле, в което присъединяване ще вземат гайдарите от Девин и съставите-участници, които ще тръгнат от СПА хотел " Орфей ".

Всяка от групите ще взе участие с по две хора или два танца. Всички участници дружно ще изиграят и пет известни български хора, след което ще се организира и награждаването на съставите от кмета на Община Девин Здравко Иванов и представителите на спонсорите.

В рамките на фестивалния ден ще се организира открит урок с професор Николай Цветков, учител в ЮЗУ " Неофит Рилски " - Благоевград.

В неделя, 25 юни от 10:00 ч. също ще се състои открит урок по балкански танци. Той ще бъде воден от Мариана Паунова, която е от Девин, само че от 25 години живее и работи в Бразилия. Там Паунова има танцова школа и преподава български и балкански фолклор.

Организатори на проявата са " Девин денс клуб " към Народно читалище " Родопска култура 1923 " и Община Девин.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР