Деветото издание на единствения международен фестивал за съвременен и социален

...
Деветото издание на единствения международен фестивал за съвременен и социален
Коментари Харесай

Безплатен цирков фестивал за малки и големи на 1 и 2 юни в София

Деветото издание на единствения интернационален фестивал за актуален и обществен цирк в  България – “Мини Арт Фест “ ще бъде намерено на 1 юни, в 10.00 часа, на Голяма сцена в Южен парк 2 (Хилтън парк). В два следващи дни, под мотото “Подарък за децата на София ”, дребни и огромни фенове на цирка ще могат изцяло гратис да се забавляват с интернационалните циркови спектакли, представления на някои от най-хубавите български актьори и разнородни циркови работилници. На 1 юни, фестивалът ще бъде открит от Н.Пр. Сорен Якобсен дипломат на Дания (дипломатически патрон на фестивала) и обичайния сътрудник на събитието – културния план “Цирк Твас “ (CirкusTvaers) от Дания, който ще показа своя театър на публиката в двата фестивални дни.

 На 2 юни, програмата на “Мини Арт Фест “ 9 ще продължи в кв. “Факултета “ (75 ОУ “Тодор Каблешков “), където ще се проведат разнородни тренировки по жонглиране, акробатика и юнисайкъл, в които могат да се включат всички искащи. 

“С този акт Фондация “Мини Арт ”, уредник на фестивала, още един път декларира готовността си, със силата на цирка, да оказва помощ на деца и юноша, от разнообразни обществени групи в риск “, описа Гео Калев – създател на фондация “Мини Арт ”.

Безспорният задграничен акцент в програмата са двата поредни пърформанса на 1 юни, събота.. От 19:00 часа всички искащи ще могат да се видят френското цирково-театралното зрелище “Фрийкове “ на Пол Кийтън, учредено на придвижване, операция на обекти и магия. От 20.00 часа същата вечер, още веднъж навън в парка зад хотел “Хилтън “, ще се играе спектакъла “Lonely Circus “ – един от най-препоръчваните акценти в програмата на фестивала тази година.

(Paul Keaton)

(Lonely Circus)

На 1 юни oт 20 часa  ще се играе цирковият театрален разговор “Падам – Паднах – Паднал “ – колаборация сред актуалния цирков актьор Себастиан Льо Гуен и електро-акустичния музикант Жером Хофман. 

Сред наложителните акценти в програмата ще бъде и юнисайкъл шоуто на един от създателите на обществения цирк в България – Галина Риом-Ройбек. Галина е родена в България, само че израства в Дания, преди да се завърне и да взе участие интензивно в идеите на фондация “Мини Арт “.

Социалният цирк е идея, която спомага за личностното развиване на лица от рискови групи и тяхната пълноценна интеграция в обществото. Фондация “Мини Арт “ работи с деца от домове за настаняване от фамилен вид в кв. “Надежда ” –  “Алеко Константинов ”и “Иван Вазов ” – и възпитаници от СОУ 101 “Бачо Киро ” гр. София.

За втора поредна година, в границите на фестивала, фондация “Мини Арт “ провежда и интернационална конференция за развиване на актуалния и обществен цирк в България. Темата на тазгодишното издание ще бъде “Създаване на център за Социален цирк в София – 2020 година “. Конференцията ще се организира на 3 юни, понеделник, от 17.00 часа, във Френския Институт в София.

“Мини Арт Фест “ 9 ще има своето самобитно продължение и в Пловдив, на 4 и 5 юни, като част от  проекта “OdysséKaravana “ в границите на Европейската столица на културата 2019.

Цялата стратегия на събитието вижте тук: miniartfest.com/programa

Мини Арт Фест 9 се осъществя с помощта на:
Фондация Мини Арт с поддръжката на Столична община, София - Европейска столица на спорта, Френски Институт, Театроскоп, Цирк ТВАС и ресторант Файрус.

С поддръжката на:
Булгед, Би Колор, Център за градска подвижност, Фекат Цирк – Етиопия, Диво Пиво, Лоли Караван, Клуб Каркасон, Фондация Open София.

Снимки: miniartfest.com

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР