Деветото издание на “Дефиле на младото вино” стартира на 24

...
Деветото издание на “Дефиле на младото вино” стартира на 24
Коментари Харесай

Елате на Дефилето на младото вино в Стария град

Деветото издание на “Дефиле на младото вино” започва на 24 ноември. В него ще се включат 36 мазета, които ще показват над 250 типа от еликсира. По сметките на уредниците за времето на целия фест ще се изпият над 10 тона.
По остаряла традиция събитието ще стартира с дефиле на Главната улица, а след това гостите ще могат да посетят на чаша вино 15 емблематични къщи в Стария град, заяви ръководителят на Съвета по туризъм Любозар Фратев. Дегустациите ще продължат 3 дни. Подгряването за празника на младото вино стартира в понеделник с концерти и другарски срещи.

Вече е подготвена и комисията от дегустатори, която ще има тежката дума за качеството на обособените питиета. Експертите ще излъчат най-хубавите млади бели, червени виновност и розе. Победителите в обособените категории ще получат надлежно златен, сребърен, бронзов и платинен Дионис. Наградите ще бъдат връчени по време на “Вечер на майсторите на виното” идната събота.

Конкурсният темперамент на събитието подтиква освен избите, само че и клиентите, които желаят да си закупят от наградените виновност. Организаторите чакат над 18 000 гости да дегустират другите сортове и особено приготвените мезета, подобаващи за съответните питиета.

Дефилето ще бъде намерено в 13 часа на 24 ноември (петък), когато е началото на Дионисиево шествие. То ще тръгне от площада пред Общината и ще се насочи към Стария град, съпровождано от отбор “Тракия”.

Официалният старт на дегустацията на младото вино ще стартира с “Бъчвата на младото вино”, предоставена от миналогодишния притежател на оценката. Символичният обред по отваряне на бъчвата ще бъде осъществен от ръководителя на бюджетната комисия в Народното събрание Менда Стоянова.

За пръв път културната стратегия ще бъде открита с празненство “Караоке и вино” и дарове за всички участници. Иновациите в програмата не престават и в сряда, когато ще се излъчва специфичен филм, който съставлява възстановка на античен тракийски обред.

“Съвета по туризъм се гордее със събитието и желае да го развива все повече”, съобщи Любозар Фратев.

Основни уредници на “Дефиле на младото вино” са Съвета по туризъм, община Пловдив, Университет по хранителни технологии - Пловдив, с поддръжката на редица компании и организации.

Каре:

Студенти изследват изгодите от феста за туризма

Студенти от философско-историческия факултет на ПУ “Паисий Хилендарски” ще търсят изгодите за Пловдив от обичайното към този момент събитие “Дефиле на младото вино”, оповестиха уредниците. Заедно със своята преподавателка доцент Красимира Кръстанова те ще посетят всяка къща от дефилето в Стария град. Тяхното изследване ще покаже изгодите за туризма и бизнеса в града под тепетата, които носи самодейността - приток на туристи, скок в бизнеса на ресторантьорите и хотелиерите.
тагове Дефиле на младото вино Старият град  Елате на Дефилето на младото вино в Стария град
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР