Деветнайсет души са били бичувани с камшик в Афганистан за

...
Деветнайсет души са били бичувани с камшик в Афганистан за
Коментари Харесай

Талибаните бичуваха 19 души за изневери, кражби и бягство от дома

Деветнайсет души са били бичувани с бич в Афганистан за невярност, обири и бягство от вкъщи си, заяви представител на Върховния съд, представен от АП и Българска телеграфна агенция.

Агенцията отбелязва, че новината удостоверява желанието на талибаните да се придържат до строгото пояснение на ислямския набожен закон - шериата.

Това наподобява е първото публично удостоверение, че бичуването още веднъж е въведено в Афганистан, откакто ислямисткото придвижване взе властта в страната през август предходната година.

По време на предходното си ръководство в края на 90-те години на предишния век групировката извършваше обществени изтезания, бичувания и замеряне с камъни на наказани за закононарушения от нейните съдилища.

 

В четвъртък представител на талибаните сподели, че те са решени да ползват шериата.

Представителят на Върховния съд на Афганистан Абдул Рахим Рашид сподели през днешния ден, че 10 мъже и 9 дами са получили по 39 удара с бич на 11 ноември в град Талокан, в североизточната провинция Тахар. Наказанието е изпълнено в наличието на старейшини, религиозни учени и други локални поданици в основната джамия в града след петъчната молитва, добави той.

Рашид не даде повече детайлности за това от кое място са 19-те осъдени и какво се е случило с тях след осъществяване на наказването. Той сподели, че делата им са били прегледани от две съдилища.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР