Деветнадесетгодишната Татяна Иванова от Добрич, която вече четири години преследва

...
Деветнадесетгодишната Татяна Иванова от Добрич, която вече четири години преследва
Коментари Харесай

19-годишната Татяна Иванова има нужда от подкрепа, за да е първата българка в Космоса

Деветнадесетгодишната Татяна Иванова от Добрич, която към този момент четири години преследва фантазията си да бъде първата българска жена космонавт, има потребност от финансова поддръжка, с цел да доближи звездите, написа самата тя в своя фейсбук профил.

По-рано тази година Татяна бе призната да учи „ Космическо инженерство “ със специализация „ Ракетни горива “ в първия профилиран университет по авиация и космонавтика в света – Embry–Riddle Aeronautical University във Флорида, Съединени американски щати. За да се запише като студент, тя се нуждае от 118 000 лв. – към 80 000 за образование и административни такси, близо 27 000 за общежитие, към 2800 за образователни материали и към 8500 за транспортни разноски, храна и застраховка. Сумата е ориентировъчна и годишна. 

Младата добричлийка е призната за пролетния учебен срок, който стартира при започване на януари следващата година, по тази причина би трябвало да събере парите до края на 2022 година За задачата преди дни в платформата „ Подкрепи.бг “ бе основана „ Таня – галактическото момиче на България по пътя към звездите! “ До момента към 620 души са дарили малко над 43 000 лв.. 

„ Силно се надявам България още веднъж да стане галактическа мощ. Помогнете ми да изстрелям фантазията си измежду звездите! Благодаря от сърце на всички компании, фондации и частни лица, подкрепили ме досега “, написа в профила си в обществената мрежа добричлийката. 

През февруари Татяна отпътува за Флорида, където мина образование по план PoSSUM към НАСА и Международния институт по галактически науки – единственото, което тренира и сертифицира кандидат-астронавти за суборбитални полети. 

Тя е взела участие в два учебно-тренировъчни лагери по модел на НАСА – в Измир (Турция) и Хънтсвил, Алабама. Освен към космоса, Татяна има афинитет и към изкуствата – свири на барабани и има издадена стихосбирка. Носител е на отличие в самодейността „ Достойните българи “, паралелно с олимпийските шампионки Стойка Кръстева и Ивет Горанова.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР