Деветнадесет ученици, отличени в Националния ученически конкурс за есе Наследник

...
Деветнадесет ученици, отличени в Националния ученически конкурс за есе Наследник
Коментари Харесай

Котленката Гергана Лазарова е сред отличените ученици на националното ниво на конкурса „Наследник съм на…“

Деветнадесет възпитаници, отличени в Националния училищен конкурс за есе „ Наследник съм на… “, отдаден на 110-ата годишнина от Балканските войни (1912 - 1913), бяха наградени на тържествена гала в Министерството на защитата. Наградите бяха връчени от заместник-министрите на защитата Атанас Запрянов и на образованието и науката Емилия Лазарова през днешния ден – Денят, в който се навършват 111 години от рухването на Одринската цитадела (1913 г.).

В състезанието присъединяване взеха 135 плана, на възпитаници от междинните учебни заведения в България, разграничени в две групи, съгласно регламента: първа група от V – VII клас и втора група от VIII – XI клас.

Проектът на котленката Гергана Лазарова, беше на тематика: „ Наследник съм на велики герои от Котленския край “ и той взе участие във втора възрастова група. В него момичето от НУФИ „ Филип Кутев “- Котел, споделя за великите герои от котленския край като Кръстю Иванов Кръстев, нейния пра- пра дядо, офицер Недю Станев и други, взели участие в Балканската война.

Националният училищен конкурс „ Наследник съм на… “ беше проведен от Министерството на защитата и Централното военно окръжие (ЦВО), взаимно с Министерството на образованието и науката, районните ръководства на образованието и Съюза на ветераните от войните на България.

След тържествената гала в зала „ Тържествена “ от МО оповестиха, че с тяхна поддръжка, Съюзът на ветераните от войните на България ще издаде алманах, който да припомня на поколенията за състезанието, в това число с 19-те най-хубави плана.

За всички отличени възпитаници и техните родители Военна академия „ Георги Раковски “, разтвори вратите си и срещна присъстващите с историята на първото военно висше учебно заведение в България.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР