Деветкратният световен шампион по мотоциклетизъм на писта Валентино Роси призна,

...
Деветкратният световен шампион по мотоциклетизъм на писта Валентино Роси призна,
Коментари Харесай

Валентино Роси е бил близо до отказване от MotoGP през 2012 година

Деветкратният международен първенец по мотоциклетизъм на писта Валентино Роси призна, че е бил покрай преустановяване на своята кариера в края на 2012 година.

Причина по тази причина са били двата разочароващи сезона, които той прекара в Ducati през 2011 и 2012, когато той записа единствено три качвания на почетната стълбичка. Единственото, което е избавило кариерата на Доктора е било предлагането от страна на Yamaha той да се приключи в редиците на японския производител, с който завоюва три от седемте си трофеи в кралския клас. След завръщането си в Yamaha Роси бе покрай спечелването на осма купа в MotoGP през 2015 година, когато отстъпи на Хорхе Лоренцо във финалния кръг във Валенсия и загуби купа със единствено пет точки.

В края на 2020 година, Роси за повторно напуща заводския отбор на Yamaha, където прекара общо 15 години сред 2004 и 2020, разграничени само от двата сезона с марката от Болоня.

„ Имаше доста хубави моменти от както за първи път се причислих към Yamaha през 2004 година. Но нещото, което ще ми остане като най-ярък спомен е по какъв начин през 2012 година, приказвах с Лин Джарвис (ръководителят на екипа на Yamaha) и той ми сподели, че ще ми даде късмет да се завърна в тима през 2013. Винаги ще съм му признателен по тази причина и на всички в Yamaha, тъй като в него миг бях в действителност обезверен и в случай че не беше тази опция, може би щях да се откажа от надпреварите “, разяснява Роси по време на своя заключителен уикенд с цветовете на заводския екип на Yamaha.

През идната година Доктора ще се състезава за тима на Petronas Yamaha SRT, където ще си партнира със своя добър другар и протеже Франко Морбидели.
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР