Деветима мигранти са привлечени към наказателна отговорност от Районната прокуратура

...
Деветима мигранти са привлечени към наказателна отговорност от Районната прокуратура
Коментари Харесай

Спипаха 9 мароканци, докато преминават нелегално границата с Румъния

Деветима мигранти са привлечени към наказателна отговорност от Районната прокуратура в Генерал Тошево за това, че са излезли от България без позволение на управляващите и не през избраните за това места – закононарушение по член 279, алинея 1 от Наказателен кодекс.

Всичките девет души са арестувани за период до 72 часа. Районната прокуратура в Генерал Тошево ще внесе претенции в съда за установяване мярка за неотклонение „ Задържане под стража “ по отношение на деветимата обвинени, оповестяват от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Варна.

На 3 и 4 октомври тази година сред гранични пирамиди 186 и 187 в землището на село Краище, община Генерал Тошево, деветимата мъже, всички от Мароко, са излезли от България в посока Румъния, като крайната им точка била Западна Европа. Нито един от обвинените не има документи за идентичност. Мъжете са на разнообразни възрасти и с друго обучение. В групата има и човек с висше обучение. Всички са декларирали, че не са фамилни. Пред проверяващите обяснили, че са живели известно време в Турция, а причина да желаят да заминат за Западна Европа била икономическа.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР