Девети ден търсят 17-годишната Ивана от Дупница, но от нея

...
Девети ден търсят 17-годишната Ивана от Дупница, но от нея
Коментари Харесай

Ивана е била заплашвана, че ще бъде изключена от училище

Девети ден търсят 17-годишната Ивана от Дупница, само че от нея няма никаква диря. Периметърът се уголемява и към Перник. Междувременно от Държавната организация за протекция на детето обявиха, че има пропуски в учебното заведение ѝ. Резултатите от инспекцията се обработват и отчетът ще бъде подготвен до десетина дни.

Въпреки че проблемите на Ивана били забележими през последната година в учебното заведение не са реагирали. Психологът не е работил с нея. Класният началник също не е работил задоволително с учениците във връзка с насилието, показват от Държавната организация за протекция на детето. Освен това Ивана била застрашена, че ще бъде изключена от учебно заведение.

" Била е, дори това го удостовери и класната ръководителка, на родителите и на нея е казано, че ще изкара тази година учебно заведение т.е. ще свърши периода и от есента не би трябвало да бъде там. Представяте ли си? Как се е чувствало това дете - не знам! ", сподели Първан Дангов, кмет на Дупница.

Потърсихме за коментар шефа на учебното заведение и класния началник на Ивана. Те отхвърлиха да се срещнат с нас и обясниха, че цялата информация е изпратена в просветителното министерство.

Охранителят на учебното заведение звъни на директорката:

Да се обърнете към пресцентъра на МОН - това в този момент ми сподели директорката ".
А с класния началник може ли да приказваме?
Не, с никой не можете да говорите, казано е нагоре по веригата, с МОН, в случай че желаете – заповядайте.

А откакто преди дни кметът на Дупница разпореди инспекция за сходни случаи във всички учебни заведения в общината към този момент имал и сигнали.

" Аз имам и други сходни случаи импровизирано подсказани, а те ще бъдат официализирани, за други учебни заведения. В това учебно заведение е имало и два други такива случая т.е. възпитаник или ученичка с такова държание е бил изключван – да нямаме проблем, да нямаме проблематично дете като го изключваме. Малко методите от една друга ера ", уточни Първан Дангов, кмет на Дупница.

Ивана изчезна предишния четвъртък след учебно заведение. Работи се по всички версии към изгубването ѝ, в това число и похищение.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР