Деветчленният състав на Комисията за защита от дискриминация (КЗД) взе

...
Деветчленният състав на Комисията за защита от дискриминация (КЗД) взе
Коментари Харесай

КЗД се сезира за дискриминация на роми в благоевградско училище

Деветчленният състав на Комисията за отбрана от дискриминация (КЗД) взе решение институцията да се самосезира по проблема с 9-о главно учебно заведение в Благоевград, което разгласи,че ще приема първокласници, само че при едно изискване - да не са от ромски генезис.

На вниманието на членовете на КЗД бе показан отчет за самосезиране, направен от Баки Хюсеинов, зам.-председател на Комисията, обвързван със станалата публично притежание информация за благоевградското учебно заведение. Въз основа на решението на деветчленния състав ще бъде формирано произвеждане.

Скандалът се развихри след известие на управлението на 9 ОУ " Пейо Яворов " в Благоевград, оповестено в формалния Фейсбук профил на учебното заведение.

То гласеше:

" Уведомяваме родителите на бъдещите първокласници от жк " Ален мак " и с. Изгрев, че продължаваме записването на първокласници. Записани възпитаници - 6. Свободни места - 12-14. Не записваме деца от ромския етнос. Деца със СОП се одобряват с преимущество. "

Въпреки развихрилата се полемика по тематиката дали става дума за дискриминация от благоевградското учебно заведение оповестиха, че ще продължат да отстояват позицията си.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР