Девет седмици преди Олимпиадата в Токио растат призивите за ново

...
Девет седмици преди Олимпиадата в Токио растат призивите за ново
Коментари Харесай

Съпротива срещу Олимпиадата: 70% от японците искат отмяна на игрите заради COVID-19

Девет седмици преди Олимпиадата в Токио порастват апелите за ново отсрочване или анулация на игрите. Причината е влошаващата се епидемиологична обстановка в Япония.
Снимка: btvnovinite.bg
Протести против Олимпиадата се организираха в Токио.10 префектури остават в изключително състояние поради растеж на инфектираните с COVID-19. А съгласно изследване 70% от японците поддържат нова анулация на игрите.

„ Иначе броят на болните ще скочи, ще вкарат нова, още по-стриктна карантина, ще затворят учебните заведения по танци и ще остана без работа “, споделя Саори Ямашита, инструктор по танци в Токио.
Снимка: btvnovinite.bg
Друг проблем е бавната имунизационна акция – с 2 дози са едвам 1% от популацията на Страната на изгряващото слънце и едвам 40 на 100 от медицинските служащи. Лекарски профсъюз излезе с позиция, че провеждането на Олимпиадата в актуалната обстановка е " невероятно ".

„ Съществува риск от разпространяване на локални разновидности, а в допълнение, хора от целия свят могат да донесат в Япония непознати разновидности на вируса “, споделя ръководителят на Асоциацията на медицинските и денталните служащи Кеню Сумие.
Снимка: btvnovinite.bg
От Международния олимпийски комитет се пробват да успокоят публичното мнение.

Няколко от градчетата, които трябваше да настанят спортни делегации, обаче, отдръпнаха семействата си. А съгласно юристи даже да желае, Токио не може да анулира игрите. Това може да направи единствено комитетът.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР