Девет от всеки 10 руснаци смятат, че в Русия има

...
Девет от всеки 10 руснаци смятат, че в Русия има
Коментари Харесай

Над 90% от руснаците смятат, че има олигарси

Девет от всеки 10 руснаци считат, че в Русия има олигарси, сочат резултатите от изследване на публичното мнение.

Начело в листата по популярност е Роман Абрамович, следват го Олег Дерипаска и Михаил Прохоров.

Проучването е на Всеруския център за проучване на публичното мнение (ВЦИОМ) и резултатите от него бяха огласени през днешния ден.

Това са най-богатите рускини

„ Преобладаващото болшинство от руснаците – 94%, не се съмняват в съществуването на олигарси в нашата страна “, оповестяват от ВЦИОМ. Според данните от допитването 3% от интервюираните дали отговор, че в Русия няма олигарси, а още толкоз от респондентите нямат мнение по въпроса.

Най-известен измежду руснаците е Роман Абрамович - нефтен магнат, считан за най-богатия в Централна и Източна Европа. Той е бил посочен от 15% от интервюираните.

Жените, които "държат " бъдещето на най-богатите

На второ и трето място са шефът на „ РУСАЛ “ (вторият в света производител на алуминий) Олег Дерипаска (8%) и предприемачът, притежател на минно-металургични компании Михаил Прохоров (7%).

Следват президентът на "Норникел " Владимир Потанин, ръководителят на Роснано Анатолий Чубайс, шефът на "Газпром " Алексей Миллер и предприемачът Алишер Усманов.

Чудите се къде живеят милиардерите? Ето, вижте

Според проучването интервюираните най-често характеризират олигарсите като хора с огромно положение – 52% от интервюираните показали този отговор. Процентът на негативните изявления надвишава позитивните характерности и главната рекламация към олигарсите са противозаконните начини на обогатяване (20%)

Негативна е оценката за резултатите от активността на олигарсите. 44% от тези, които са уверени, че в Русия има олигарси, показват мнението, че те са нанесли повече вреди, в сравнение с изгоди. Други 9% са на противоположното мнение и мислят, че олигарсите по-скоро работят в позитивна посока, а 36% виждат нещата „ на кантар “ - т.е. че олигарсите „ носят почти по равно вреди и изгоди “.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР