Девет от десетте обекта по големия проект за подобряване на

Девет от десетте обекта по големия проект за подобряване на ...

Казаха какво се случва с проектите за над 24 милиона в Пловдив.

Девет от десетте обекта по големия проект за подобряване на градската среда в Община Пловдив напредват по план, вижданията са те да са готови до края на ноември. Това отчете ръководителят на проекта Соня Славчева на специална пресконференция днес, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Цялата зона обхваща пространството и улиците край ДКЦ 1, тротоарите по бул. "Княгиня Мария Луиза", градинката срещу храм "Света Петка", улиците и пространствата между булевардите "Княгиня Мария Луиза", "Източен" и "Шести септември", тротоарите по бул. "Шести септември" и улиците между него и бул. "Марица юг" , както самия "Марица юг" и речния бряг в участъка им от бул. "Източен" до бул. "Цар Борис Трети Обединител". 

Проектът в тази му част е значително напреднал. Така например движението по бул. "Марица юг" вече е пуснато, а крайречната зона чака да се сдобие с детска площадка, фитнес площадка, площад с естрада, библиотека на открито, площадка за кучета, стена за катерена. 

Забавяне, обаче, има в позицията, засягаща ремонта на т.н. Предгаров площад, изпълнението на който се бави заради необходимостта от съгласуване дейностите на проекта с проекта за Тютюневия град. Реално - описа ситуацията Славчева, в става дума за част от ул. "Иван Вазов" от ул. "Одрин" до кръговото на Гарата. По този проект ще се работят още тротоарите на бул. "Христо Ботев", разделителната ивица и озеленяването към тях (без пътните платна) в участъка от автогара "Юг" до кръстовището на Стоматологичния факултет.

Общата стойност на проекта "Подобряване на градската среда в община Пловдив" по ОП "Региони в растеж" е 24 160 690 лева, над 24 000 000 от тях е безвъзмездна финансова помощ. А каква е голямата цел - вижте във видеото какво още каза ръководителят на проекта.

За да гледате видеото, трябва да активирате Javascript.

Източник: plovdiv24.bg