Девет месеца след започването на работа, правителството на акад. Николай

...
Девет месеца след започването на работа, правителството на акад. Николай
Коментари Харесай

Правителството отчита свършеното в мандата си

Девет месеца след започването на работа, държавното управление на акад. Николай Денков ще регистрира свършеното от него дни, откакто министър председателят подаде оставката на Кабинета. Очаква се доклад за работата си да дадат всички министри на Денков.

Единственият от тях, за който се знае сигурно, че е завършил с мандата си, е здравният министър проф. Христо Хинков. Още преди близо два месеца той заявява, че след ротацията няма да остане на поста. Като причина за това той уточни неналичието на политическа поддръжка за работата си. Основните неразбирателства на проф. Хинков по време на тези девет месеца бяха със Здравната комисия в Народното събрание, като конфликтът пролича най-много в тази ситуация с „ Пирогов “, когато депутатите от комисията на процедура се пробваха да изземат функционалности от изпълнителната власт, като насочиха рекомендация министърът да не освобождава шефа на болничното заведение.

Парламентът не одобри и друга от концепциите на министъра – да бъде въведена възбрана за откриване на нови лечебни заведения и нови отделения в в този момент работещи лечебни заведения до въвеждането на нова Национална здравна карта.

Това бяха единствено част от образците, дадени от проф. Христо Хинков като илюстрация за неналичието на поддръжка към политиката, която той желае да организира. С този мотив той съобщи неколкократно, че няма да остане на поста министър след промяната на премиера.

Какво ще регистрира като свършено досега, следва да научим по-късно през днешния ден.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР