Девет души са били арестувани в Тайланд, Австралия и САЩ

...
Девет души са били арестувани в Тайланд, Австралия и САЩ
Коментари Харесай

Интерпол спаси 50 деца от педофилска мрежа

Девет души са били задържани в Тайланд, Австралия и Съединени американски щати и 50 деца са били избавени, откакто следователите от Интерпол са разрушили педофилска мрежа, оповестяват от интернационалната полицейска група, представени от БГНЕС.

Очаква се да има повече задържани до момента в който полицията в близо 60 страни организира следствия по отношение на интервенцията на Интерпол, която стартира преди 2 години в уебсайт в „ тъмната мрежа”, който има 63 000 консуматори в света.

50 деца бяха избавени след арестите. Полицията се пробва да разпознава и децата, които са на други 100 фотоси, които са били споделяни в тази част от Интернет.

От Интерпол споделят, че интервенцията им "Черна китка " е почнала, откакто са намерили материали, които са били проследени до уебсайт в „ тъмната мрежа”, където потребителите са употребявали програмен продукт за криптиране, с цел да се скрият.

„ Тъмната мрежа” може да бъде достигната посредством разнообразни търсачки и потребителите би трябвало да имат точния адрес, с цел да посетят уеб страницата.

Първият арест е бил осъществен при започване на 2018 година, когато главният админ на един от уеб страниците Монтри Салангам е бил арестуван в Тайланд, а различен админ – Река Токпутза е бил арестуван в Австралия.

Част от жертвите на Салангам са били личните му племенници. Той е получил присъда от 146 години затвор.

Токпутза бе наказан на 40 години затвор.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР