Девет държави се ангажират да предоставят на Украйна безпрецедентна военна

...
Девет държави се ангажират да предоставят на Украйна безпрецедентна военна
Коментари Харесай

9 страни обещават безпрецедентна военна подкрепа за Украйна

Девет страни се ангажират да дават на Украйна невиждана военна поддръжка, с цел да реализира триумф в отблъскването на съветската експанзия и прогонването на съветските войски от окупираните територии.

Това се показва в взаимното изказване на министрите на защитата на Естония, Англия, Полша, Латвия, Литва и представители на Дания, Чехия, Холандия и Словакия, наречено „ Ангажименти от Талин “, съобщи УНИАН.

В него те признават, че въоръжаването на Украйна за изтласкване на Русия от окупираната украинска територия е също толкоз значимо, колкото въоръжаването на украинците за отбрана на територия под украински надзор.

" Заедно ще продължим да поддържаме Украйна, с цел да премине от защита към нахлуване, за прогонване на съветските сили от украинска територия. Обединявайки се -  съдружници и сътрудници, ние ще подсигуряваме повишаването на световната военна поддръжка по допустимо най-стратегическия и съгласуван метод ", се споделя в взаимното изказване.

В същото време се отбелязва, че ново равнище на нужната военна мощност може да бъде реализирано единствено посредством удвояване на капацитета на бойните танкове, системите за противовъздушна защита и противоракетна защита, които ще работят взаимно с дивизионни артилерийски групи, както и високоточни огневи оръжия, които ще оказват помощ за поразяване на логистични и командни пунктове в окупираните територии.

„ Затова ние групово се ангажираме да настояваме за доставката на невиждан набор от дарения, в това число танкове, тежка артилерия, системи за противовъздушна защита, муниции и бойни машини за пехотата на Украйна “, се споделя в изказването.

Превод: Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР