Девет бизнес организации, обединяващи компании, произвеждащи близо 70% от БВП

...
Девет бизнес организации, обединяващи компании, произвеждащи близо 70% от БВП
Коментари Харесай

Бизнес организациите настояват за съдебна реформа

Девет бизнес организации, сплотяващи компании, произвеждащи близо 70% от Брутният вътрешен продукт на страната ни, упорстват за правосъдна промяна. Петър Иванов, изпълнителен шеф на Американската камара у нас, съобщи в предаването "Преди всички " по БНР, че "това е промяната на всички промени и от нея стартира всичко ", а в страната към момента няма чувство, че правораздаването е над всичко.

"Проведохме преди към няколко седмици една конференция, на която бяха и посланиците на Италия, Англия, Холандия, както и заместник-посланикът на Съединени американски щати. Там се чуха такива гласове – че в страната се усеща липса за правдивост, че правораздаването е постепенно, което от време на време е еднакво на това да няма правораздаване ", съобщи Иванов.

Важно е и чувството на другите страни, на външните вложители за това по какъв начин наподобява нашата стопанска система и страна, тъй като без един неутрален съд и прокуратура надали може да се прави естествен бизнес, в която и да е страна по света. По принцип, всяка държавна институция би трябвало да се регистрира пред обществото, без значение дали приказваме за съд, за прокуратура, за други държавни институции. Това, което виждаме е, че от време на време тъкмо това липсва.

"Бизнес организациите не претендират за експертиза за метода, по който да бъде осъществена тази промяна, само че регистрираха, че работят с водещи адвокатски адвокатски фирми ", добави Иванов.

Обществото усеща, че към момента нямаме господство на закона, добави той.

Отчетността пред обществото – когато няма такава отчетност, даже отвън правосъдната власт, това съставлява проблем. За нас е значимо да виждаме смяна в цялата система, а не просто да приказваме за обособени персони. Като че ли няма единна политика в посока на електронното ръководство и тъкмо за това то не се случва.В 10 часа стартира конференция, на която ще бъде показана общата позиция за промяната в правосъдната система на деветте двустранни бизнес организации.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР