Deutsche Bank в четвъртък заяви, че ще съкрати 3500 работни

...
Deutsche Bank в четвъртък заяви, че ще съкрати 3500 работни
Коментари Харесай

Най-голямата германска банка съкращава 3500 работни места

Deutsche Bank в четвъртък съобщи, че ще редуцира 3500 работни места, ще изкупи назад акции и ще изплати дивиденти, откакто регистрира 30% спад в облагата за четвъртото тримесечие.

Банката към този момент беше оповестила проекти за редуциране на броя на чиновниците, само че това е първият път, когато банката оповестява съответно число за това. Засегнатите работни места ще бъдат на позиции в бекофис, написа Reuters.
 Deutsche Bank регистрира най-високата облага от десетилетие, само че ще редуцира
Най-голямата немска банка регистрира най-високата облага от десетилетие, само че ще редуцира " старши " личен състав

Това е 11-ото следващо тримесечие, през което банката излиза на облага

Спадът в облагата пристигна, защото разноските за преструктуриране и други еднократни разноски надвишиха облагите от приходите, само че спадът не беше толкоз внезапен, колкото се притесняваха анализаторите.

Нетната облага, отнасяща се към акционерите, е 1,26 милиарда евро през тримесечието. Това се съпоставя с облага от 1,803 милиарда евро година по-рано и е по-добро от упованията на анализаторите за облага от към 700 милиона евро.

Печалбата за цялата година спадна до 4,21 милиарда евро от 5,03 милиарда евро година по-рано, надминавайки упованията на анализаторите за 3,664 милиарда.

Спадът на тримесечната облага беше най-големият, откогато облагата на най-голямата банка в Германия се стабилизира по-рано през десетилетието след години на загуби.

Но данните въпреки всичко означават 14-то следващо тримесечие и четвърта поредна година на облаги за Deutsche Bank.

Тенденцията със спада на облагите приготвят сцената за това, че 2024 година ще е по-трудна за банките, като вероятните понижения на лихвените проценти по-късно тази година ще подкопаят приходите от лихви, които се оказаха удобни за тях през последните тримесечия, разяснява Ройтерс.
 В Испания стартират следствие на Deutsche Bank
В Испания стартират следствие на най-голямата немска банка

Какви са съмненията в нарушавания

Това оказа помощ на немските заемодатели да се оправят със слабата стопанска система вкъщи, като производството на страната се сви предходната година и деликатно следеното изследване на бизнес доверието през януари ненадейно се утежни.

Германският финансов регулатор BaFin неотдавна предизвести, че 2024 година ще бъде по-малко розова за облагите на банките, защото имотната рецесия тежи в най-голямата стопанска система в Европа и заемите се провалят.

Все отново Deutsche Bank са оптимисти, като покачиха своята комбинирана цел за годишен ритъм на напредък до сред 5,5% и 6,5% от предходната прогноза сред 3,5% на 4,5%.

Изпълнителният шеф на Deutsche Bank Кристиян Зевинг сподели, че има " твърда убеденост ", че банката може да извърши задачите си за 2025 година.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР