Deutsche bank преживява трудна година © Kai Pfaffenbach Още по

...
Deutsche bank преживява трудна година © Kai Pfaffenbach Още по
Коментари Харесай

Deutsche Bank ще бъде извадена от индекса Euro Stoxx 50

Deutsche bank претърпява сложна година

© Kai Pfaffenbach Още по тематиката
Франкфурт чака договорка Deutsche-Commerzbank

Сливането сред двете банки е въпрос на време съгласно немски банкери
28 авг 2018
Германската финтех компания Wirecard към този момент коства повече от Deutsche Bank

Акциите на доставчика на платежни услуги са поскъпнали с 84% от началото на годината
18 авг 2018
Deutsche Bank с двойно по-голяма облага от упованията

Преструктурирането на немската банка дава резултати, въпреки и по-бавно
17 юли 2018 Най-голямата банка в Германия Deutsche Bank ще бъде извадена на 24 септември от водещия европейски показател на фирмите сини чипове Euro Stoxx 50. Това потвърдиха от финансовата институция през днешния ден.

Трудностите

Отпадането на немската група отразява внезапното намаляване на пазарната й капитализация през тази година, която се е намалила с 30% до 20 милиарда евро, написа Financial Times.

Deutsche Bank съобщи, че нейният ангажимент за преструктуриране и възстановяване на рентабилността " няма да бъде обиден от изваждането й от показателя. Кредиторът акцентира, че преструктурирането ще " усъвършенства оценката на банката от пазара и затова ще усили пазарната капитализация ".

Въпреки поръчката на финансовата институция изваждането на банката от показателя може да накара вложителите да продадат акциите си от Deutsche Bank, което да докара до продължаващо поевтиняване на акциите.

Смяната

В Euro Stoxx 50 влизат 50-те водещи европейски сини чипове в девет бранша и сега в него има седем банки. Компанията, която ще смени Deutche Bank, ще стане ясна на 24 септември, когато ще бъде показан целият лист.

Вторият по величина заемодател на Германия, Commerzbank, също е доста евентуално да изпадне от показателя на сините чипове в Германия DAX и се чака да бъде сменен от доставчика на платежни услуги в Мюнхен Wirecard. Новият състав на водещия показател на борсата във Франкфурт ще бъде оповестена на 5 септември.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР