Deutsche Bank отчете нетна печалба от 1,158 милиарда евро за

...
Deutsche Bank отчете нетна печалба от 1,158 милиарда евро за
Коментари Харесай

Deutsche Bank излезе от бурния период на страхове с тримесечна печалба

Deutsche Bank регистрира чиста облага от 1,158 милиарда евро за първото тримесечие, излизайки от бурния месец, в който беше обхваната от пазарни страхове поради световна банкова рецесия.

Нетната облага, подлежаща на систематизиране сред акционерите, е доста над консенсусната прогноза от 864,54 млн. евро, направена посредством допитване до анализатори на Reuters и е по-висока от 1,06 милиарда евро, регистрирани за първото тримесечие на 2022 година, напомня CNBC.

Това означи 11-то следващо тримесечие на облага за немския заемодател след приключването на огромния проект за преструктуриране, почнал през 2019 година за понижаване на разноските и възстановяване на рентабилността.

" Резултатите за първото тримесечие акцентират, че сме на път да реализираме или надхвърлим задачите си за 2025 година ", съобщи основният изпълнителен шеф Кристиан Шевинг.

" Стремим се да ускорим осъществяването на тактиката си посредством редица ограничения, оповестени през днешния ден: повишение на упоритостите ни за оперативна успеваемост, повишение на финансовата успеваемост за повишение на възвръщаемостта и подкрепяне на разпределението на средства сред акционерите, както и потребление на опциите за преизпълнение на задачите за растеж на приходите. "

Докладът обаче регистрира, че депозитите са намалели през тримесечието до 592 милиарда евро от 621,5 милиарда евро в края на 2022 година

Банката съобщи, че спадът е " свързан от засилената ценова конкуренция, нормализирането от нарасналите равнища през предходните две тримесечия и пазарната волатилност в края на тримесечието.

На фона на тези резултати, банката разгласи съкращения на чиновници и регистрира по-рязък от предстоящото 19% спад на приходите на годишна база.

" В момента банката ползва спомагателни ограничения за повишение на успеваемостта на фронт-офиса и инфраструктурата ", се споделя в отчета. " Те включват строги ограничавания за наемане на чиновници в областите, които не са ориентирани към обслужване на клиенти, целеустремено понижаване на управническите равнища и в допълнение редуциране на софтуерния център в Русия. "

Преодоляването на упованията за приходите следва чистата облага от 1,8 милиарда евро за последното тримесечие на 2022 година, която доста надвиши упованията и докара годишния чист приход на банката до 5 милиарда евро.

Въпреки това несигурността към макроикономическите вероятности, дружно с по-слабите от предстоящото резултати на капиталовата банка, резервираха предпазливостта на търговците във връзка с акциите на компанията.

Пазарните разтърсвания, провокирани от срутва на основаната в Съединени американски щати Silicon Valley Bank при започване на март, който в последна сметка докара до незабавното избавяне на Credit Suisse от страна на UBS, за малко обхвана и Deutsche Bank в края на предишния месец.

Акциите й, регистрирани във Франкфурт, внезапно се сринаха, а суаповете за кредитно несъблюдение - форма на застраховка за притежателите на облигации на дадена компания против нейното несъблюдение - внезапно набъбнаха, което накара немския канцлер Олаф Шолц обществено да разсее опасенията на пазара, напомня още CNBC.

Финансовият шеф Джеймс декор Молтке съобщи пред медията, че разтърсванията в банковия бранш през март са разрешили на банката да потвърди своята непоклатимост пред скептичния пазар.

" Със сигурност през март имахме забавна пазарна среда. Бяхме подложени на тестване и мисля, че позитивната страна е, че го издържахме, освен това с лекост ", сподели той. " Пазарът търсеше уязвими места в банките след тази изненада от районния банков бранш на Съединени американски щати. Търсеше загуби от скъпи бумаги, проблеми с неприятното ръководство на лихвените проценти, експозиции към търговски недвижими парцели и доста други характерности. ", изяснява специалистът.

Според него, пазарните участници са видели мощен и печеливш бизнес модел, постоянен баланс и депозитна база, " доста сдържан " и " добре обезпечен " портфейл от търговски недвижими парцели и " липса на краткосрочни потребности от финансиране ".

След нуждата от незабавното избавяне на Credit Suisse от страна на UBS, декор Молтке показва догатки, че Deutsche Bank ще бъде " натурален бенефициент на последствията " от колапса на изпадналия в усложнение швейцарски заемодател.

" Възхищаваме се на мениджърския екип на UBS и считаме, че този съперник ще стане по-силен с течение на времето. Но в това време, чакаме благоприятни условия за диверсификация към клиентите на кредитора и считаме, че сме естествена дестинация за тях. Добре позиционирани сме и ще се възползваме от това. ", добавя той.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР