Детството преди години беше много различно от детството в съвременна

...
Детството преди години беше много различно от детството в съвременна
Коментари Харесай

3 неща, които децата едно време умееха, а днешните не умеят

 3 неща, които децата едно време умееха, а днешните не умеят

Детството преди години беше доста друго от детството в модерна България. И не става въпрос единствено за джаджи, интернет и технологии. Преди децата са били обучавани и подготвяни за живота по напълно друг метод. Струва ми се, че някои умения са били доста потребни (а днешните деца ги нямат). И в този момент по никакъв начин няма да са непотребни на днешните възпитаници:

Работата с ръце

Да, в учебното заведение към момента има предмет „ труд и техника “, само че дано бъдем почтени, това въобще не е същото. Уроците по трудово наподобяват изцяло безполезни за децата, а момчетата даже не могат да сглобят табуретка.

На днешните баби и дядовци, майки и татковци им преподаваха доста по-добре. И най-важното, това бяха потребни умения, които остават с хората до края на живота им.

И да, всичко не се ограничаваше до уроци по труд. Всеки имаше занимания, които доста постоянно бяха свързани и с работа с ръцете. Момичетата знаеха по какъв начин да шият, плетат, бродират, момчетата даже можеха да схващат радио или електроника. В резултат на това децата до края на учебно заведение имаха естествен кръг от ползи. Днес 10-годишно дете по този въпрос не се разграничава доста от 18-годишно.

Общуването

Липсата на интернет изигра огромна роля. Но също така децата просто бяха научени на това. Те учеха по какъв начин да приказват с по-възрастните, както с по-младите, по този начин и с връстниците си. Нямаше избор и даже интровертите установяваха контакт и залагаха на малко по-тихи игри, да вземем за пример шах, а не гръмък футбол в двора.

В резултат на това като цяло децата преди са имали доста по-добри информационни умения.

Поправянето на движимости

Съвременните деца са капризни от консуматорското общество. И те просто не считат за належащо да поправят счупеното. Защо, в случай че можете да си купите нов?

А преди децата можеха да си създадат гирлянди, да поправят ютията. Разбира се, може да наподобява, че това е знак за разцвет. Но в действителност в скандинавските страни с доста висок разцвет на популацията стигнаха до същия извод – за какво постоянно да купувате ново, в случай че можете да поправите остарялото? А днешните деца не го умеят, уви.

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР