Детското отделение на МБАЛ Проф. д-р Параскев Стоянов“ в Ловеч

...
Детското отделение на МБАЛ Проф. д-р Параскев Стоянов“ в Ловеч
Коментари Харесай

Детското отделение в Ловеч е пълно с болни деца

Детското поделение на МБАЛ „ Проф. доктор Параскев Стоянов “ в Ловеч е цялостно с заболели деца, като някои постъпват в тежко положение . Регистрирани са и три случая на грип H1N1 , съобщи началникът на отделението доктор Добринка Стойчева.

По думите ѝ заболяемостта от грип и остри респираторни болести е най-много измежду дребните деца , само че и измежду цели фамилии .

„ И родителите са заболели, и децата. Това са най-вече вирусни инфекции, като при нас няма по какъв начин да се изследва всяко едно дете тъкмо какъв вирус е “, уточни лекарят.

От взетите 10 проби от заболели деца, изследвани в Националната референтна лаборатория, три са с потвърден грип.

„ Децата в които беше изолиран грипният вирус, бяха в тежко положение, поддържат 4-5 дни доста висока температура , която мъчно се повлиява, с хрема, със затруднено дишане, изнемощялост “, уточни доктор Стойчева. Тя добави, че отделението е готово да посрещне още по-сериозна грипна вълна, в случай че се наложи.

Д-р Стойчева разясни, че вирусната зараза протича при по-малките деца в кърмаческа възраст нормално 6-7 дни. „ При всяко дете е самостоятелно според от имунитета. Някои деца по-лесно се повлияват и се оправят за 4-5 дни. При други боледуването е по–продължително - с температура, обезводняване, при което се постанова реанимация “, изясни доктор Добринка Стойчева.

Тя сподели още, че отделението е обезпечено с нужните лекарства за лекуването на болните деца.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР