Детското кардиологично отделение в Националната кардиологична болница няма да бъде

...
Детското кардиологично отделение в Националната кардиологична болница няма да бъде
Коментари Харесай

Кирил Ананиев: Няма да затворим детската кардиология

Детското кардиологично поделение в Националната кардиологична болница няма да бъде затваряно, даде обещание министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев. По-рано през днешния ден се появи информация за неговото затваряне. " Отделението няма да бъде затваряно и се поставят всички старания то да работи обикновено ", съобщи той при откриването на реновираното Педиатрично поделение към многопрофилната болница.

„ Детското и майчино опазване на здравето са приоритет, залегнал в държавната стратегия. Затова и напъните ни са ориентирани освен към използването на политики, само че и към възстановяване на материалната база, имаща отношение към здравето на майките и децата, на територията на всички държавни лечебни заведения ", акцентира министър Ананиев в изявлението си.

По думите му напъните на екипа на Министерство на здравеопазването са ориентирани към излекуване на държавните лечебни заведения, тъй че те да могат да работят в изискванията на мира, предвидимост, апаратурна и кадрова обезпеченост, като паралелно с това подсигуряват качествена и навременна здравна помощ.

„ Съвсем скоро ще подпишем новия рамков контракт, в който доста значимо място е отделено за детското опазване на здравето. Разработваме и чисто нова Методика за субсидиране на лечебните заведения. Всичко това ми дава съображение да настоявам, че в къси периоди системата на опазването на здравето не просто ще бъде нормализирана, а ще работи по този начин, че да удовлетворява и работещите в здравната система, и пациентите ", уточни още здравният министър.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР